Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Ένα από τα σχέδια του «Καλλικράτη», το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Λ. Αιδηψού και η δημιουργία ενός πολυδύναμου τμήματος στην Ιστιαία, την έδρα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, μπαίνει ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων.
Η Δήμαρχος Ελένη -Λίνα- Ευσταθίου  πήρε θέση στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Σήμερα 18/11/2015 η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, προσκληθείσα υπό του Υποστρατήγου κ. Ανδρέα Αποστολόπουλου, παρευρέθη στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.
Εκεί πληροφορήθηκε επισήμως για την πρόθεση της Ελληνικής Αστυνομίας να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα της Αιδηψού, ενισχύοντας ταυτόχρονα το αντίστοιχο τμήμα της Ιστιαίας.
Η κα. Δήμαρχος έλαβε το λόγο, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στον σχεδιασμό, εκθέτοντας ταυτόχρονα τους πολλούς και σημαντικούς λόγους,που με την απόφαση αυτή, πέραν των κοινών προβλημάτων περιορισμού αστυνόμευσης σε πολύ ευαίσθητες περιοχές, οι εξοικονομούμενοι οικονομικοί πόροι θα είναι υποπολλαπλάσιοι των πόρων που πρόκειται να απολεσθούν.
Μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού τόνισε πως η Αιδηψός ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς θερμαλιστικά και τουριστικά κέντρα, αποτελώντας ως εκ τούτου τον βασικό οικονομικό πυλώνα της Βόρειας Εύβοιας. Ως εκ τούτου και με το δεδομένο πως η απόσταση Ιστιαίας-Αιδηψού σε συνδυασμό με την κατάσταση του οδικού δικτύου, καθιστά δύσκολη την ταχεία μετάβαση, θα υπάρξει εμφανής υποβάθμιση της αστυνόμευσης της Αιδηψού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα με άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της πόλης εντός και εκτός Ελλάδος.
Το πρόβλημα αυτό θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον με το δεδομένο μάλιστα της εξασφάλισης του πλεονεκτήματος της «Πύλης Σέγκεν» για την Αιδηψό. Το πλεονέκτημα αυτό, ως γνωστόν, αφορά την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Αιδηψού και την αποβίβαση των επιβατών τους, που θα προστίθενται στον ήδη μεγάλο αριθμό των τουριστών της πόλης. Υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ η υπάρχουσα δύναμη Λιμενικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δυναμικού της,θεωρείται ανεπαρκής ακόμη και για την λειτουργία των πορθμείων σε περιόδους τουριστικής αιχμής, επιχειρείται αποδυνάμωση επιτήρησης της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο.
Στα προβλήματα προστίθενται τόσο η απομόνωση της τουριστικής περιοχής της Λιχάδας, αφού διπλασιάζεται η απόστασή της από το αστυνομικό τμήμα, όσο και η ασφαλής μετακίνηση των πολυάριθμων Γάλλων επισκεπτών του κλαμπ Μεντιτερανέ που πηγαινοέρχονται ανά εβδομάδα.
Καταλήγοντας η κα. Δήμαρχος τόνισε πως η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αιδηψού, ανεξάρτητα με την ενίσχυση του αντίστοιχου τμήματος Ιστιαίας, θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Εύβοιας. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα της, που αντικατοπτρίζει και την ελπίδα της τοπικής κοινωνίας, πως η απόφαση αυτή θα ανατραπεί, αφού, ενώ έχει ληφθεί με στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής μας οικονομίας θα επιτύχει τελικά ακριβώς το αντίθετο.