Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤο απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, ο Εμπορικός - Επαγγελματικός Σύλλογος Ιστιαίας πραγματοποίησε επαναληπτική γενική συνέλευση στην έδρα του στην Ιστιαία.

Τρία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη, η έγκριση ημερομηνίας εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης

Η προσέλευση μελών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις, με τις γυναίκες να υπερτερούν αισθητά στην αίθουσα.

Λόγο κωλύματος της κ. Ειρηνοδίκη, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου (4:00μμ - 8:00μμ) και όχι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλα τα ταμειακός εντάξει μέλη που θα καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στους κ. Παπαδημητρίου ή κ. Κατσαντώνη, ως την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 8:00μμ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν ουσιαστικά όλοι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) με μέχρι και 7 σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο.

Ως την ημέρα της συνέλευσης, 14 ήταν οι υποψηφιότητες που είχαν εγκριθεί, ήτοι αλφαβητικά: Βούλγαρης Κοσμάς, Δημητροπούλου Τσελίκα Μαρία, Δημόπουλος Βασίλειος, Καλέμη Νίκη, Κατσαντώνης Ελευθέριος, Κομποθανάσης Αθανάσιος, Κουσκέρογλου Χαράλαμπος, Κραβαρίτου Σωτηροπούλου Ελένη, Κωνσταντάγκα Γεωργία, Μαυροζούμης Αντώνιος, Παπαδημητρίου Στέφανος, Σταματίου Δημήτριος, Χότζα Μαρία και Κούκουζα Δελχά Αγγελίκη για την Ομοσπονδία.

Ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου κ. Δημόπουλος Βασίλειος, αφού τόνισε πως τα ινία του συλλόγου πρέπει να αναλάβουν νέα και δραστήρια μέλη, ανάφερε για τα οικονομικά του συλλόγου και τον απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης:

«Οι οικονομικοί πόροι του συλλόγου είναι, η ταμειακή συμμετοχή του κάθε μέλους (5 ευρώ ανά έτος), 3.000 ως 4.000 ευρώ τον χρόνο από σεμινάρια, το ενοίκιο που πληρώνει το Επιμελητήριο, μια γραμματέα που επίσης πληρώνει το Επιμελητήριο, καθώς και προσωπικές εισφορές. Έξοδα έχουμε την γιορτή του Αγίου Πνεύματος κάθε χρόνο (περίπου 1.200 ευρώ) και κάποια έξοδα προσκλήσεων, γενικών συνελεύσεων, παρελάσεων, κτλ. Οικονομικό πρόβλημα δεν υφίσταται, είμαστε 3.500 ευρώ συν. Αναμένουμε τα χρήματα των σεμιναρίων και του Δήμου από την διευκόλυνση με μορφή δωρεάς που του κάναμε πέρυσι τα Χριστούγεννα. Αποφασίσαμε πρόσφατα τα μέλη να καταβάλουν 15 ευρώ, την συνδρομή της 3ετίας. Όσες φορές ο σύλλογος ενοχλήθηκε δια των μελών του διοικητικού συμβουλίου, προσπαθήσαμε και ανταπεξήλθαμε σε όποια υπηρεσία μας ζητήθηκε. Σχετικά με τις καταγγελίες για την λαϊκή, αν δεν μπει η υπογραφή του καταγγέλλοντα δεν γίνετε κάτι. Έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο που είναι συνυπεύθυνος για τις παρανομίες στην λαϊκή αγορά».

Η γενική συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας ολοκληρώθηκε με ερωτήματα και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων μελών, για θέματα του κλάδου και του τρόπου λειτουργίας του συλλόγου.