Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Το 11ο θέμα συζήτησης στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ήταν η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού.

Η Δήμαρχος Ελένη -Λίνα- Ευσταθίου  που εισηγήθηκε το θέμα, αφού αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (δείτε ΕΔΩ), τόνισε: «Δεν σας κρύβω ότι αρχικά θεώρησα πως αίτια κατάργησης ήταν οικονομική λόγοι. Όμως ο κ. Αναγνωστάκης είπε πως οι λόγοι δεν είναι τόσο οι οικονομικοί αλλά η ενδυνάμωση του Α.Τ. Ιστιαίας. Πολλοί φορείς και σύλλογοι της Αιδηψού έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής του Α.Τ. συλλέγοντας υπογραφές. Προτείνω να επισκεφτούμε το Υπουργείο Πολίτη και τον κ. Αναγνωστάκη, υποβάλλοντας ιδιοχείρως τις ενστάσεις μας και τις προτάσεις μας.»

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις συλλόγων και φορέων της Λουτρόπολης οι οποίοι έχουν συλλέξει και υπογραφές για την παραμονή του Α.Τ. στην πόλη τους.

«Στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών υπήρχαν πολλές διαφορές αξιολόγησης από νομό σε νομό και από δήμο σε δήμο. Δεν έλαβαν υπόψη την παρουσία του Club Med και την δημιουργία δημιουργίας πύλης εισόδου. Αναφέρθηκε πως κάθε δήμος πρέπει να βοηθήσει στην εξεύρεση κτιρίου. Από την τοποθέτηση του κ. Αναγνωστάκη διαπιστώσαμε πως θέλει να δημιουργήσει ένα Α.Τ. στην Ιστιαία με ικανοποιητικό αριθμό αντρών που θα μπορεί να μετακινεί. Το δυνατό μας ατού είναι οι Γάλλοι και εκεί πρέπει να δώσουμε βαρύτητα» ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ακης Κοκκαλιάρης.

«Θα σταθούμε δίπλα στον δήμο και στην οποιαδήποτε κίνηση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον τόπο μας. Η Αιδηψός πρέπει να γίνει προορισμός όλους τους μήνες του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς» ανάφερε μεταξύ άλλων η κ. Δέσποινα Μαραβέλη.

«Μπορούμε να μεταφέρουμε το Α.Τ. στο Δημαρχείο Αιδηψού. Στον όμορο δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας παρέμεινε το Α.Τ. Μαντουδίου γιατί μεσολάβησε η εκκλησία. Να κλείσουμε τα πάντα, να νεκρώσουμε» τόνισε ο κ. Σταματίου.

Αποφασίστηκε, επιτροπή αποτελούμενη από την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού, αιρετούς και αντιπροσώπους φορέων και συλλόγων, να επισκεφτούν το Υπουργείο Πολίτη και τον κ. Αναγνωστάκη, υποβάλλοντας ιδιοχείρως τις ενστάσεις και προτάσεις για την μη κατάργηση του Α.Τ. Αιδηψού.