Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΡΩΣΩΝ ΣΕ ΑΙΔΗΨΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Έπειτα από συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επισκέφτηκε και περιηγήθηκε στον Δήμο ομάδα Ρώσων journalist και tour operators.

Η ομάδα αυτή αποτελεί μέρος προγράμματος συνεργασίας και κοινής προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, με έμφαση στον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό και τελικό στόχο την αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας.
Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, αναχωρώντας από την Νότια Εύβοια με προορισμό την Βόρεια,  επισκέφτηκαν την Μονή Οσίου Δαυίδ (δείτε ΕΔΩ).

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Ελένη Ευσταθίου τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αιδηψού προσφέροντας τους δώρα καλωσορίσματος με τοπικά προϊόντα. Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεως με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αιδηψού Δημήτριου Ζουπανιώτη και φορέων της περιοχής.

Στην συνέχεια περιηγηθήκαν σε ιαματικές πηγές της Λουτρόπολης με παράλληλη ενημέρωση για την ιστορία της Αιδηψού και των ευεργετικών ιαματικών νερών της. Έπειτα επισκέφθηκαν μονάδα επεξεργασίας - συσκευασίας σύκων καθώς και συκοπερίβολα, όπου παρακολούθησαν όλα τα στάδια παραγωγής.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ακολούθησε αποκλειστικά την ομάδα από όπου και τα πλάνα στα βίντεο…