Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Με αφορμή, πρώτον το αίτημα της διεύθυνσης του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας προς την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για εγκατάσταση ανελκυστήρα προδιαγραφών ΑΜΕΑ στο Λύκειο Ιστιαίας, που συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής, και δεύτερον το δελτίο τύπου (που έλαβε το συνεργαζόμενο ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ 100.4) της Δημοτικής Συμβούλου της μειοψηφίας του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού κ. Μαίρης Μακρή, η οποία κάνει λόγο για «τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν βρίσκονται μεταξύ  των προτεραιοτήτων του δήμου», επισκεφθήκαμε σήμερα το σχολικό συγκρότημα Ιστιαίας που συστεγάζει το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις προδιαγραφές για ΑΜΕΑ μαθητές.

«Έχουμε ένα μαθητή ΑΜΕΑ στο σχολείο μας ο οποίος δεν μπορεί να ανέβει στον όροφο που είναι τα εργαστήρια φυσικοχημείας και πληροφορικής. Για την φετινή χρονιά και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και την Σχολική Επιτροπή το πρόβλημα έχει λυθεί γιατί χρησιμοποιούμε αίθουσα του Επαγγελματικού Λυκείου που βρίσκετε στο ισόγειο, την οποία κάναμε ανταλλαγή με δική μας. Στην αίθουσα αυτή γίνετε το μάθημα αλλά και τα εργαστήρια με την συνδρομή των καθηγητών. Πρόσφατα δημιουργήθηκε είσοδος για ΑΜΕΑ στο ισόγειο του σχολείου καθώς και τουαλέτα ΑΜΕΑ επίσης στο ισόγειο. Για την φετινή χρονιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρόβλημα θα υπάρξει την επόμενη όταν ο μαθητής αυτός μπει σε ομάδα προσανατολισμού. Τότε θα πρέπει να κάνει τα εργαστήρια στις επάνω αίθουσες και όχι κάτω μόνος. Η Δημοτική Αρχή και η ίδια η Δήμαρχος μας υποσχέθηκε πως θα εγκατασταθεί ανελκυστήρας ΑΜΕΑ με την έναρξη του νέου έτους ώστε να είναι έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά, έπειτα από σχετικό μου αίτημα» δήλωσε στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ο Διευθυντής του ΓΕΛ κ. Αντρέας Βούλγαρης.

«Δεν μπορούμε να εντάξουμε το έργο στον φετινό προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί. Η κατασκευή ασανσέρ ΑΜΕΑ θα πραγματοποιηθεί με ένταξη της δαπάνης στον προϋπολογισμό του 2016. Λάβαμε την γνώμη του Διευθυντή του Γενικού Λυκείου πως φέτος δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του έτους ώστε να είναι έτοιμο την σχολική χρονιά που έρχεται, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μαθητής ΑΜΕΑ ή άλλοι αν θα υπάρξουν» δήλωσε στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανάσιος Σπανός.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχες παρεμβάσεις για εξυπηρέτηση μαθητών ΑΜΕΑ έχουν γίνει στο παρελθόν και στο Γυμνάσιο Ιστιαίας.