Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ

Άλλη μία επιτυχημένη δωρεάν μαστογραφία, για γυναίκες 40 ως 70 ετών με χαμηλό εισόδημα, διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας Ανάπτυξης (ΣΚΑΠΑ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Περισσότερες από 200 συντοπίτισσες μας είναι εγγεγραμμένες στον κατάλογο των ραντεβού προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία στην κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που βρίσκετε εδώ από την Τετάρτη και θα παραμείνει ως και το Σάββατο.

Με σύνθημα «έγκαιρη διάγνωση - ενημέρωση - πρόληψη» μας υποδέχθηκαν οι κυρίες Χαρά Ρέτσα και Δωροθέα Κακκαβά, τεχνολόγοι - ακτινολόγοι, ενώ στη γραμματεία συναντήσαμε την προσωρινή γραμματέα του ΣΚΑΠΑ κ. Αλεξάνδρα Γεωργουμπλή και την κ. Αναστασία Τατάκη, σύζυγο του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Τατάκη που συντόνιζε την όλη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, δήλωσε:

Συμπληρώνονται 10 χρόνια που η ελληνική αντικαρκινική εταιρεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες όλης της Ελλάδας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για χρονική διάρκεια που εγγυάται στον ελληνικό χώρο και για το οποίο είμαστε απόλυτα υπερήφανοι. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να εξετάζονται τακτικά γιατί ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να έρθει μετά οι τοπικές κοινωνίες, να κινητοποιηθούν και να είναι παρούσες στη μάχη κατά του καρκίνου γιατί πρόκειται για μια ασθένεια η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν όλοι μαζί συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια.