Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Την άμεση απομάκρυνση του κ Νίκου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας μετά τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του για τη μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ζητάνε με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 45 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο κ. Φίλης τον οποίον εσείς, τοποθετήσατε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, με άρθρο του στο κομματικό σας όργανο την εφημερίδα «Αυγή», την 20-08-2014, αναφέρθηκε με προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.
Επανερχόμενος σε χθεσινή του συνέντευξη ο «επιστήμων» κος Φίλης, για το ίδιο θέμα, αναμασά τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός Πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες.
Αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την Ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε μία εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός σας με τις θέσεις του διχάζει την Ελληνική κοινωνία.
Επειδή οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό  Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητούμε αν τις ασπάζεστε και εσείς, να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό.
Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Επιφυλασσόμεθα δε για περαιτέρω ενέργειες».