Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

“ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”

Του Δημοσιογράφου Φώτη Καλιαγκόπουλου

Πώς το είχε πει ο Σημίτης, τότε στην υπόθεση του ναυαγίου του "Σαμίνα"; "Τι να κάνουμε αυτή είναι η Ελλάδα".

Διάβαζα στο καλά ενημερωμένο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ότι αμέσως μόλις διαμαρτυρήθηκαν πολίτες ότι τους λείπει η διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο της Β. Εύβοιας, έσπευσε η αρμόδια αρχή να ικανοποιήσει το αίτημα. Δυο βδομάδες νωρίτερα η ίδια αρχή με υπερηφάνεια είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα βελτίωσης του οδικού άξονα.


Αν κρίνω πάντως από το τμήμα 500 περίπου μέτρων που ασφαλτοστρώθηκε στον δρόμο Αιδηψού - Ιστιαίας, τότε ή ρουσφέτι ήταν, ή επελέγη τυχαία, αφού, δεν ήταν και το πλέον καταπονημένο, ενώ τουλάχιστον άλλα δέκα τμήματα θα έχρηζαν περισσότερης προσοχής. Όπως για παράδειγμα το μισό οδόστρωμα σε τμήμα του δρόμου που ενώνει τη Νησιώτισσα με το χωριό του Νέου Πύργου.

Τρία χρόνια ζωής έχει κλείσει μια τεράστια τρύπα που οδηγεί κατευθείαν στη θάλασσα για κάποιον που δεν γνωρίζει ή είναι αφηρημένος. Εδώ και τρία χρόνια τα τοπικά μέσα κραυγάζουν κι αυτί δεν ιδρώνει (http://istiaianews.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3452.html) Μάλιστα, μπετόβεργες και καμία άλλη σήμανση. Ψέματα, την άνοιξη στην κορυφή των μπετόβεργων είχαν βάλει κενά κίτρινα μπουκάλια χλωρίνης. μάλλον για ...ανακλαστικά. Μια φορά θα γίνει το κακό και θα πούνε η κακιά η ώρα.


Όχι λεβέντες των έργων βιτρίνας δεν θα είναι η ώρα η κακιά, αλλά "αυτή είναι η Ελλάδα", της τσαπατσουλιάς, της αρπαχτής, του ωχαδελφισμού. Πάει να κλείσει τέσσερα χρόνια η τρύπα και αυτοί διαγραμμίζουν...