Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με αφορμή την φετινή διαδικτυακή πρόσκληση σε κατάληψη σχολείων που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης  (δείτε ΕΔΩ) , θα κάνουμε μια αναδρομή στις περσινές κινητοποιήσεις των μαθητών που διοργανώθηκαν με τον ίδιο τρόπο (δείτε ΕΔΩ).

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 αλιεύσαμε από τον διαδίκτυο πρόσκληση με τίτλο «Πανελλήνια Κατάληψη, όχι τον νέο σύστημα» την οποία και αναδημοσιεύσαμε (δείτε ΕΔΩ). Η πρόσκληση που έφτασε σε 191.000 προφίλ του Facebook έκανε λόγο για κατάληψη στις 3 Νοεμβρίου 2014.

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ενημερωθήκαμε για κατάληψη που ξεκίνησαν οι Α’ και Β’ τάξεις του ΕΠΑΛ Ιστιαίας (δείτε ΕΔΩ) στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται το επαγγελματικό και το γενικό λύκειο Ιστιαίας.

Λίγα λεπτά αργότερα λάβαμε ενημέρωση από τα Λουτρά Αιδηψού πως γυμνάσιο και λύκειο Αιδηψού συμμετάσχουν στην κατάληψη (δείτε ΕΔΩ).

Τις επόμενες ημέρες οι μαθητικές κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν με την ενεργή συμμετοχή λυκείων και συμβολική συμμετοχή γυμνασίων του Δήμου.

Επιτροπή μαθητών αποτελούμενη από τους, Μαρία Κουβέλη, Δήμητρα Κρητικού, Μαρία Κωνσταντή, Εύη Κοντογιάννη, Αχιλλέα Γεωργόπουλος και Κωνσταντίνο Κολιάτος, φιλοξενήθηκαν το πρωί της Τρίτης 4 Νοεμβρίου 2014 στο στούντιο του Ράδιο Ιστιαία 100.4 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Ακραία Ραδιοφωνικά Φαινόμενα» του Δημήτρη Καραφύλλη, θέτοντας τα αιτήματα τους για το νέο λύκειο και τις καταλήψεις σε μία εποικοδομητική συζήτηση (δείτε ΕΔΩ).

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» των Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (δείτε ΕΔΩ). «Κύμα καταλήψεων σε όλη την χώρα» ήταν το θέμα συζήτησης με τις μαθήτριες Β’ λυκείου Μαρία Κουβέλη και Δήμητρα Κρητικού να θέτουν ερωτήματα που απάντησε ο καλεσμένος καθηγητής μαθηματικών Στράτος Στρατηγάκης.
Την ίδια ημέρα, μαθητές του λυκείου Αιδηψού πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λουτρόπολης (δείτε ΕΔΩ).

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εισαγγελική παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα Αιδηψού παρουσία αστυνομικών (δείτε ΕΔΩ).

Πανδημοτική πορεία στους δρόμους της Ιστιαίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 (δείτε ΕΔΩ). Μετά το τέλος της πορείας  επιτροπή μαθητών επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου και συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  κ. Σπανό Αθανάσιο.

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές γιόρτασαν τις κινητοποιήσεις τους και την λήξη των καταλήξεων με ένα «revolution party» σε καφέ μπαρ της Ιστιαίας (δείτε ΕΔΩ).