Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Ήδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού θα υπάρξουν δύο εκλογικά τμήματα, ένα στην Ιστιαία και ένα στην Αιδηψό, στα αντίστοιχα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Για το τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι  προσέλθουν στις κάλπες, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης:

1. Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
2. Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
3. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
4. Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης - εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.
5. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).
6. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
7. Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
8. Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.
9. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.