Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι ενέργειες και κινητοποιήσεις, τόσο από την πλευρά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού όσο και από αυτή των Φορέων και Συλλόγων της περιοχής, για την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού στην Λουτρόπολη, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης να σφραγίσει το Α.Τ. Αιδηψού και να ενισχύσει το Α.Τ. Ιστιαίας.

Επιστολή με θέμα «Κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος Λ. Αιδηψού» προς 1) τον Υπουργό κ. Αποστόλου Ευάγγελο, 2) κ.κ. Βουλευτές Ν. Ευβοίας, 3) Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο και 4) Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, απέστειλε η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου ενημερώνοντας τους για την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, με την συμμετοχή αιρετών και φορέων του Δήμου.

Το έγγραφο με Α.Π. 18397 26/11/2015 που υπογράφει η Δήμαρχος και εξασφάλισε αποκλειστικά το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16.00, αιρετοί και φορείς του Δήμου μας, θα έχουμε συνάντηση με τον γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο, για συζήτηση σχετικά με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λ. Αιδηψού.
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην έν λόγω συνάντηση, έτσι ώστε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, για την διατήρηση του Α.Τ Αιδηψού. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη. 
Ο σκοπός της παρούσης είναι να εκφραστεί αφενός η ομόφωνη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την σχεδιαζόμενη κατάργηση στου Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, αφετέρου να τεκμηριωθεί ο αυτονόητος συλλογισμός, πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι εκ της ενέργειας αυτής εξοικονομούμενοι οικονομικοί πόροι  θα είναι υποπολλαπλάσιοι των πόρων που πρόκειται να χαθούν.
Η Αιδηψός ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς θερμαλιστικά και τουριστικά κέντρα, αποτελώντας ως εκ τούτου τον βασικό οικονομικό πυλώνα της Βόρειας Εύβοιας. Ως εκ τούτου και με το δεδομένο πως η απόσταση Ιστιαίας-Αιδηψού σε συνδυασμό με την κατάσταση του οδικού δικτύου, καθιστά δύσκολη την ταχεία μετάβαση, θα υπάρξει εμφανής υποβάθμιση της αστυνόμευσης της Αιδηψού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα με άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της πόλης εντός και εκτός Ελλάδος. 
Το πρόβλημα αυτό θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον με το δεδομένο μάλιστα της εξασφάλισης του πλεονεκτήματος της «Πύλης Σέγκεν» για την Αιδηψό. Το πλεονέκτημα αυτό, ως γνωστόν, αφορά την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Αιδηψού και την αποβίβαση των επιβατών τους, που θα προστίθενται στον ήδη μεγάλο αριθμό των τουριστών της πόλης. Υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ η υπάρχουσα δύναμη Λιμενικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δυναμικού της, θεωρείται ανεπαρκής ακόμη και για την λειτουργία των πορθμείων σε περιόδους τουριστικής αιχμής, επιχειρείται αποδυνάμωση επιτήρησης της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο.  
Στα προβλήματα προστίθενται τόσο η απομόνωση της τουριστικής περιοχής της Λιχάδας, αφού διπλασιάζεται η απόστασή της από το αστυνομικό τμήμα, όσο και η ασφαλής μετακίνηση των πολυάριθμων Γάλλων επισκεπτών του κλαμπ Μεντιτερανέ που πηγαινοέρχονται ανά εβδομάδα. 
Ως εκ τούτων καθίσταται ευνόητο πως η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αιδηψού, ανεξάρτητα με την ενίσχυση του αντίστοιχου τμήματος Ιστιαίας, θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Εύβοιας. Η ελπίδα της τοπικής κοινωνίας μας είναι πως η απόφαση αυτή θα ανατραπεί, αφού, ενώ έχει ληφθεί με  στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής μας οικονομίας θα επιτύχει τελικά ακριβώς το αντίθετο. 
Ελπίζουμε στη συμπαράσταση σας και τη συμβολή σας, στην προσπάθεια να πειστούν οι αρμόδιοι για τις επιπτώσεις που θα έχει τόσο στην Τοπική μας Οικονομία όσο και στην Εθνική, η εφαρμογή μιας τέτοιας βιαστικής και επιπόλαιας απόφασης. 

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού
ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ