Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

Οριστική λύση στο νομοθετικό πλαίσιο που εξομοιώνει τα υγρά απόβλητα των τουριστικών επιχειρήσεων που διαθέτουν υδροθεραπευτήρια (δηλαδή τα ιαματικά νερά) με απόβλητα βιοτεχνιών, με αποτέλεσμα πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας κατόπιν ελέγχων των αρμοδίων υπηρεσιών, φέρνει ο αγώνας του πρώην βουλευτή Εύβοιας Νικόλαου Μαυραγάνη.

Τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Μαυραγάνης, ως ενεργός βουλευτής, είχε κάνει παρέμβαση προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με αποτέλεσμα να υπογραφεί διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία επιτρέπεται η προσωρινή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων χωρίς προηγούμενη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Η οριστική λύση θα έρθει επίσημα τις επόμενες ημέρες με την έκδοση υπουργικής απόφασης που συνέταξε ο κ. Μαυραγάνης έπειτα από παρέμβαση προς τον Α. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και Α. Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

θα αναφέρει πως τα ιαματικά νερά - απόβλητα των υδροθεραπευτηρίων θα αντιμετωπίζονται με απλούς περιβαλλοντικούς όρους και όχι ως βιομηχανικά απόβλητα.