Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συνελήφθησαν χθες (24-11-2015) το πρωί στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα μαστροπείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι προχθές (23-11-2015) το απόγευμα, ο 50χρονος έπεισε και μετέφερε, από την περιοχή του Αλμυρού Βόλου στην Ιστιαία, μία συνομήλικη ομοεθνή του, με το πρόσχημα ότι θα της γνώριζε τον 41χρονο με σκοπό τον γάμο.

Ακολούθως οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την καταγγελία της 50χρονης, προχθές απογευματινές και βραδινές ώρες, σε περιοχές της Ιστιαίας, την έφεραν σε επαφή με τέσσερις άνδρες αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, με σκοπό την ακολασία, έναντι ανάλογου χρηματικού αντιτίμου, χωρίς τελικά ο σκοπός τους αυτός να πραγματοποιηθεί.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.