Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ

Πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξαν “παράπονα” από την πλευρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο δελτίου τύπου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης για την κατάργηση του Α.Τ. Αιδηψού (δείτε ΕΔΩ), σύμφωνα με σχεδιασμό της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Συγκεκριμένα, ότι δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση Βουλευτές Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ αλλά γενικότερα σαν Βουλευτές της κυβέρνησης. Αυτό οδήγησε την Δημοτική Αρχή σε νέο δελτίο τύπου - ορθή επανάληψη, συμπεριλαμβάνοντας τα ονόματα των Βουλευτών.

Είναι λογικό οι θετικές ενέργειες του κάθε πολιτικού προσώπου να θέλει να φτάσουν στο ευρύ κοινό και τους ψηφοφόρους του, με έναν λόγο παραπάνω όταν είναι σε κάποια μορφή εξουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο καθένας εκδίδει προσωπικά δελτία τύπου. Είναι όμως επίσης λογικό οι αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, να είναι “ψαγμένες” και υπέρ του απλού πολίτη χωρίς μετέπειτα διαπραγματεύσεις.

Αναρωτιέμαι τελικά τι μετράει περισσότερο, ιδίως την στιγμή που τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, η ουσία και το αποτέλεσμα ή τα μπράβο και τα ζήτω;

Να σημειωθεί πως “παράπονα” για την συνάντηση ακούστηκαν και σε τοπικό επίπεδο Δήμου, για πρόσκληση που έφτασε ηλεκτρονικά σε αποδέκτες χωρίς να γίνει προσωπική επικοινωνία. Όσοι νοιάστηκαν πραγματικά για τον τόπο τους και θέλησαν να αγωνιστούν για αυτόν, περίμεναν πρόσκληση για να το πράξουν;