Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Ιστιαία, 3 Δεκεμβρίου 2015

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επέλεξε η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη-Λίνα Ευσταθίου για την πραγματοποίηση συνάντησης γνωριμίας με έφηβους ΑΜΕΑ στο Δημαρχείο Αιδηψού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση της Δημάρχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να συμβάλει ενεργά στην επίλυση τους. Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.
Αναφορά έγινε στο Ειδικό Σχολείο του Νέου Πύργου, που φιλοξενεί ΑΜΕΑ ηλικίας ως 11 ετών και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, που θα φιλοξενήσει ΑΜΕΑ μεγαλύτερης ηλικίας και αναμένεται να λειτουργήσει στα Καμάρια.
«Ως Δήμος έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που μας ζητήθηκαν για να λειτουργήσει το ΕΕΕΕΚ και αναμένουμε τη σχετική απόφαση. Το Ειδικό Σχολείο δυστυχώς μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ΑΜΕΑ παιδικής ηλικίας και όχι ενήλικους. Δεσμεύομαι ότι θα σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, συνεχίζοντας να δημιουργούμε δικές μας υποδομές», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ευσταθίου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι ΑΜΕΑ Ειρήνη, Άκης και Πέτρος, που συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού
Ελένη Ευσταθίου