Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣΜε θέμα τα “μπλόκα” στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού που προωθεί η κυβέρνηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν ξανά το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Ιστιαίας, προκειμένου να συζητήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Είχε προηγηθεί συνάντηση την προηγούμενη ημέρα, στον ίδιο χώρο, όπου και σχηματίστηκε συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Ιωάννη Ζηλούδη, Γεώργιο Τρωγάδα, Γεώργιο Τσαμούρογλου, Άγγελο Μυσιρλή, Παντελή Αλεξίου, Ευάγγελο Μπαλαγιάννη, Θεόφιλο Τσιφλικιώτη και Νικόλαο Αναγνώστου (δείτε ΕΔΩ).

Με παρόντες τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Β. Εύβοιας κ. Καπελαρή Ιωάννη και τον πρώην Δήμαρχο Ωρεών κ. Λαδά Βασίλειο, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με βασικούς ομιλητές τους αγρότες και μέλη της συντονιστικής επιτροπής Νικόλαο Αναγνώστου και Παντελή Αλεξίου.

Τρεις ήταν οι βασικοί άξονες της συζήτησης, το ασφαλιστικό, το ΦΠΑ στο κόστος παραγωγής και ο φόρος του πετρελαίου κίνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε άλλα προβλήματα του κλάδου, όπως οι οφειλές στον ΟΓΑ κτλ.

Η συζήτηση έκλεισε με ενημέρωση για το πώς θα λειτουργήσουν οι κινητοποιήσεις τις επόμενης ημέρας με έμφαση στην ενότητα των συμμετεχόντων και την λειτουργία σε νόμιμα πλαίσια.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την συζήτηση…