Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ …ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και η σημερινή χιονόπτωση ακόμη και στα πεδινά, μας οδήγησε για ρεπορτάζ σε ορεινούς οικισμούς του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Με τον φωτογραφικό φακό του Ιστιαία News στο χέρι και την συμμετοχή της ανανεωμένης ομάδας 4Χ4 Ιστιαίας «Evia Off Road Team», τον Στάθη Ξυδερό στο τιμόνι και τον Δαυίδ Κουρούπη με την Στέβη Αναγνώστου υποστήριξη, πήραμε τα ...βουνά!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, το λευκό πέπλο και η ομίχλη, κυριαρχούσαν σε όλη την διαδρομή, αναδεικνύοντας την γραφικότητα του τόπου μας αλλά και το τι αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών κάθε χειμώνα.

Συναντήσαμε τα συμβεβλημένα με την Δημοτική Αρχή εκχιονιστικά οχήματα που συνεχώς καθάριζαν το κύριο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παρ’ όλα αυτά, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ΙΧ, ιδίως σε μεγάλο υψόμετρο, κρίνεται απαραίτητη για την ασφάλεια των επιβατών.

Η περιήγηση ξεκίνησε και τελείωσε στην Ιστιαία με ενδιάμεσους προορισμούς την Μονοκαρυά, τον Κρυονερίτη, τις Μηλιές, την Κοκκινομηλιά και τον Βουτά, από όπου και το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί…