Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ;Στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αγροτών και κτηνοτροφών, κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού που προωθεί η κυβέρνηση, οι αγρότες της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση, χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας.

Με θέμα συζήτησης τα “μπλόκα” στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, που ήδη έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές της χώρας, βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλαος Αναγνώστου που δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την μικρή προσέλευση.

«Τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι αφανιστικά για τους αγρότες. Πρέπει να ενωθούμε και να οργανωθούμε για άμεσες κινητοποιήσεις. Αυτή την φορά τα πράγματα είναι σοβαρά και οι αγρότες, από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη,  είναι πρόθυμοι να κλείσουν ακόμη και δρόμους, παρά τις αυστηρές ποινές. Τα τρακτέρ που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις θα φέρουν απαραίτητα πινακίδες και ασφάλεια. Εκείνα που πρέπει να διεκδικήσουμε εμείς είναι κατά  πρώτον το αφορολόγητο πετρέλαιο γιατί μόνο η Ελλάδα έχει φόρο στα καύσιμα και κατά δεύτερον το ΦΠΑ επί των αγορών μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνώστου.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με τοποθετήσεις αγροτών, μελών και μη του αγροτικού συνεταιρισμού, καθώς και σύσταση συντονιστικής επιτροπής αποτελούμενη από τους: Ιωάννη Ζηλούδη, Γεώργιο Τρωγάδα, Γεώργιο Τσαμούρογλου, Άγγελο Μυσιρλή, Παντελή Αλεξίου, Ευάγγελο Μπαλαγιάννη, Θεόφιλο Τσιφλικιώτη και Νικόλαο Αναγνώστου.

Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν έλειψαν να εκφράσουν την δυσανασχέτηση τους στο πρόσωπο του συντοπίτη τους Βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Ευάγγελου Αποστόλου, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι που αναμένουν την υπόσχεση του για δημιουργία σφαγείων στην περιοχή.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση, σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, για συντονισμό των κινητοποιήσεων που θα γίνουν με κάθε νόμιμο τρόπο, ενημερώνοντας την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές. Ο κ. Αναγνώστου απευθύνει μήνυμα συμμετοχής σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.