Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με 4 αυτόνομα ιατρεία (παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό) το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του «χαμόγελο του παιδιού» θα επισκεφθεί τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού στελεχωμένο με εθελοντές ιατρούς και προσωπικό του πρωτογράμματος «βοήθεια στο σπίτι».

Οι προληπτικές εξετάσεις των μαθητών θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» την Δευτέρα και Τρίτη θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Αιδηψού και τις υπόλοιπες ημέρες στο 2ο Δημοτικό Ιστιαίας, με ώρες λειτουργίας από 8:30 το πρωί ως 4:30 το απόγευμα.


Λίγα Λόγια για τη δράση μας
Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός μας με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
Η δράση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την ένωση, τη συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών/Οδοντιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί συνολικά περισσότερα από 70.000 παιδιά.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει:
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» , διαθέτει 4 αυτόνομα ιατρεία (παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό)  Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς/οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού μας.
Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.
Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού , για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Τάνια Περιμένη
Τμήμα Στήριξης Παιδιών με Προβλήματα Υγείας
e-mail: ippokratis@hamogelo.gr
Τηλ. 2107484010 Κινητό: 6936523041