Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Ο Π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του πρώην Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού κ. Χριστοφή Ζάχου για την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. να μεταφερθούν 3.000 τόνοι απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Συνδέσμου Β. Εύβοιας από τους Δήμους Πύργου Ηλείας και Τήνου Κυκλάδων.

Ο κ. Ζάχος κατά την δημαρχιακή θητεία του, παράλληλα διατέλεσε και Πρόεδρος του κοινού με τον όμορο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Χ.Υ.Τ.Α. Συνδέσμου Β. Εύβοιας, κάτι απόλυτα λογικό μιας και ο Χ.Υ.Τ.Α. Συνδέσμου Β. Εύβοιας είναι εντός των ορίων του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού με την μεγαλύτερη εναπόθεση απορριμμάτων σε αυτόν.

Το κείμενο του δελτίου τύπου έχει ως εξής:

Με οργή πληροφορήθηκα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟ.Δ.Σ.Α. με τη συναίνεση της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, Λίνας Ευσταθίου-Σπανού, για τη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ από τους δήμους Πύργου Ηλείας και Τήνου Κυκλάδων. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης θα συναινούσε σε αυτή την εγκληματική απόφαση για τον Δήμο μας, αδιαφορώντας για τη περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας. Η κα Λίνα Ευσταθίου-Σπανού  αποδεικνύει περίτρανα πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο τίτλος της Δημάρχου. Θα  πρέπει, όμως, να αναλογιστεί ότι τον τίτλο αυτό θα τον συνοδεύει το επίθετο ανίκανης Δημάρχου.
 Όχι μόνο εξαιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας της χάθηκαν αναπτυξιακά έργα (ανάπλαση παραλίας Αιδηψού, Δίκτυα αποχέτευσης Πύργο, Ωρεών, Ιστιαίας και Πευκί προϋπολογισμού περίπου 17 εκ. ευρώ και μελέτη-κατασκευή ΒΙΟ.ΚΑ. 4.8 εκ. ευρώ) που με κόπους είχαμε εντάξει για τη πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου, αλλά συμβάλλει στη καταστροφή του.
Παρακαλώ τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης να συστρατεύσουν όλους τους δημότες και όλοι μαζί να αντισταθούμε σε αυτή την εγκληματική απόφαση!

Πρώην Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού, Χριστοφής Ι. Ζάχος