Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν αύριο, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, με διεκδικητές τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή όπως έγινε στην πρώτη αναμέτρηση.

Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο έχουν όσοι ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και χωρίς να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη την διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

Για τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού θα λειτουργήσουν και πάλι δύο εκλογικά κέντρα, ένα στο ΚΕΠ της Ιστιαίας και ένα στην Αιδηψό.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 404.000 νεοδημοκράτες που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.  Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11 το βράδυ.