Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λίμνης – Μαντουδίου πραγματοποίησε γενική συνέλευση των μελών της στο Δημαρχείο Μαντουδίου, με την συμμετοχή του Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ακριώτη Γεώργιου και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.

Τα αίματα άναψαν όταν αγρότες από το μπλόκο Μαντουδίου κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο και διέκοψαν την συνεδρίαση. Ζήτησαν τα θέματα του κλάδου τους να συζητηθούν στα μπλόκα και όχι στο Δημαρχείο.

Δείτε τα δελτία τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μαντουδίου, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας. Και της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, που ακολουθούν:Δελτίο τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μαντουδίου
Την Δευτέρα  το βράδυ στις 7.00 το απόγευμα αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο τους ενημερώθηκαν ότι ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης ήταν σε  συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μαντουδίου για αγροτικά ζητήματα.
Όσοι αγρότες βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή στο μπλόκο περίπου 30 άτομα πήγαμε στο Μαντούδι και μπαίνοντας στην αίθουσα ακούσαμε να συζητούν θέματα  του κλάδου μας .
Διακόψαμε τη συζήτηση και είπαμε στο Κο Ακριώτη ότι αν θέλει να κάνει συγκέντρωση στο Μαντούδι θα έπρεπε να έρθει στο μπλόκο των αγροτών -500 μέτρα από το Δημαρχείο – και να μιλήσει στους αγρότες.
Ο κος Ακριώτης η Νομαρχιακή και τα ντόπια  κομματικά του στελέχη δεν δέχτηκαν και οι ίδιοι διέκοψαν τη συζήτηση και αποχώρησαν.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ όσο και της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μαντουδίου –Λίμνης-Αγ.Αννας καθώς και τις δηλώσεις του Κου Ακριώτη.
Φαίνεται ότι μετά τον Αποστόλου-Κατρούγκαλο και λοιπούς της κυβέρνησης ο Κος Ακριώτης παραλαμβάνει τη σκυτάλη κατασυκοφάντησης των αγροτών στο μεγαλειώδη και ειρηνικό αγώνα που συνεχίζουν εδώ και ένα μήνα ενάντια και στον αυριανισμό που καλά κρατεί σε νεοπασοκική έκδοση.
Η τρομοκράτηση και η συκοφαντία δεν θα κάμψει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΊΩΣΗ


Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας
Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λίμνης – Μαντουδίου είχε προγραμματίσει γενική συνέλευση των μελών της στο Δημαρχείο Μαντουδίου. Στη συνέλευση συμμετείχαν ο Βουλευτής Ακριώτης Γιώργος και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στελέχη του ΚΚΕ, ένας από αυτούς υποψήφιος βουλευτής και μερικοί αγρότες εισέβαλαν στο χώρο πραγματοποίησης της συνέλευσης οι οποίοι με τραμπούκικες ενέργειες, ύβρεις και προπηλακισμούς  εμπόδισαν τη διεξαγωγή της.
Στη συνέλευση θα συζητούνταν προβλήματα των αγροτών, ασφαλιστικό – φορολογικό και τοπικά προβλήματα της περιοχής Μαντουδίου, όπως η επαναλειτουργία του ΙΚΑ Μαντουδίου, το κέντρο υγείας κ.α.
Παρότι κλήθηκαν να συμμετέχουν στο διάλογο της οργάνωσης εκείνοι αρνήθηκαν. Ζητούσαν επίμονα τη διακοπή της συνέλευσης και τη μη ενημέρωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία, καταδικάζονται από το λαό της περιοχής και της Εύβοιας, θυμίζουν μαύρες μέρες της ιστορίας του τόπου μας και κάνουν ζημιά στο αγροτικό κίνημα.


Δελτίο τύπου Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
«Αγανακτισμένοι» αγρότες.
Τελικά ήταν «αγανακτισμένοι» και «αγρότες» αυτοί που «διέκοψαν την κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ»;
Από πότε οι βρισιές, τα σπρωξίματα και οι απειλές για άσκηση σωματικής βίας δικαιολογούνται ως αγανάκτηση;
Από πότε η εισβολή σε μια κομματική συνεδρίαση θεωρείται δικαίωμα;
Από πότε οι φωνές, η άρνηση του διαλόγου και κυρίως οι απειλές ότι «εάν δεν φύγετε τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει!» θεωρείται δημοκρατία;
Ποια σχέση έχει η ιστορία του αγροτικού κινήματος με τέτοιες συμπεριφορές;
Ποιους εξυπηρετούν οι καθ οδηγητές αυτών των επιθέσεων και από που αντλούν το δικαίωμα να τραμπουκίζουν στο όνομα των αγροτών;
Γνωρίζουν ότι δεν τους φοβούμαστε και αυτό τους εξοργίζει. Είναι μόνοι τους, απομονωμένοι και έκθετοι.
Ας τους απομονώσουν και οι λιγοστοί αγρότες που τους ακολουθούν, γιατί με αυτούς χάνουν το δίκαιο που σίγουρα έχουν.