Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΡΦΙΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - ΛΥΣΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η έλλειψη ηχητικού εξοπλισμού στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, μετά την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Με τους μικρούς χορευτές να περιμένουν υπομονετικά κάτω από το ψιλόβροχο και τους δασκάλους να απορούν, λύση - πατέντα δόθηκε από το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS χρησιμοποιώντας την μικροφωνική από την κατάθεση στεφάνων που στήθηκε ξανά.

Για τον λόγο αυτό η κ. Χριστίνα Μπελμέζου, καλλιτέχνης και επιχειρηματίας εταιρείας ενοικίασης ηχητικού εξοπλισμού, έκδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την κάλυψη των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου 2016, διότι αιωρούνται απόψεις και αποδίδονται ευθύνες στην εταιρεία μας με αποτέλεσμα την δυσφήμισή της.
 Το θέμα ξεκινάει από την ηχητική κάλυψη του Καρναβαλιού 2016 στην οποία ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ήταν χορηγός. Συμφωνήθηκε με την εταιρεία μας, έναντι συγκεκριμένης αμοιβής, να αναλάβουμε την ηχητική κάλυψη αυτού. Παράλληλα δε επειδή η εταιρεία μας είχε και έχει μία άψογη συνεργασία με το Δήμο, αναλάβαμε με τη μορφή προσφοράς την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στην Ιστιαία και στα Λουτρά Αιδηψού.
   Οι αναληφθείσες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία όπως συμφωνήθηκαν, πλην όμως, ενώ δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τους υπεύθυνους του χορευτικού της Ιστιαίας ότι μετά το πέρας της παρέλασης θα χόρευαν στην πλατεία της Ιστιαίας, ζητήθηκε να καλύψουμε και αυτό το μέρος πράγμα το οποίο είχαμε όλη την καλή διάθεση να κάνουμε, όπως άλλωστε έγινε και στα Λουτρά Αιδηψού οι οποίοι εκεί υπεύθυνοι φρόντισαν να μας ενημερώσουν εγκαίρως.
  Ευχαριστούμε και σας γνωστοποιούμε ότι είμαστε πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, όποτε μας ζητηθεί και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Χριστίνα Μπελμέζου
Τραγουδίστρια - Μουσικός - Ηχητικές Καλύψεις


Σύμφωνα με πληροφόρηση, η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού θα διερευνήσει άμεσα το θέμα που προέκυψε. Στο πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821 που σύνταξε και δημοσιοποίησε ο Δήμος, υπήρχε αναφορά στο μουσικοχορευτικό συγκρότημα ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ.

Να σημειωθεί ότι, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 21 Μαρτίου, συζητήθηκε το θέμα «Διάθεση πίστωσης για κάλυψη εορταστικών εκδηλώσεων εορτασμού επετείου 25ης Μαρτίου» με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Η πίστωση (615 ευρώ) αφορούσε την αμοιβή της κ. Χριστίνας Μπελμέζου για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 2016. Η κ. Μπελμέζου πρόσφερε δωρεάν την μικροφωνική στην κατάθεση στεφάνων, την 24η και 25η Μαρτίου στην Ιστιαία, σύμφωνα με την ίδια.