Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ

Παρουσία του Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας Γεωργίου Κωστόπουλου, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, μελών του οργάνου και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Τα θέματα συζήτησης που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Σελίμης, Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2015-2016 και η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

«Αν και ο χειμώνας που πέρασε ήταν ήπιος, κάναμε ορισμένες παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσουμε κυρίως πλημμυρικά φαινόμενα σε σημεία επικίνδυνα. Θέλαμε να κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις αλλά τα οικονομικά του Δήμου δεν το επιτρέπουν, γι’ αυτό μένουμε μόνο στα αναγκαία» ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σελίμης, αναφέροντας στην συνέχεια τις παρεμβάσεις του Δήμου (δείτε βίντεο).

«Δημιουργήθηκαν τα μνημόνια για θέσεις συγκέντρωσης σε όλο τον Δήμο σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, σεισμών ή πυρκαγιών. Είναι ένα βασικό εργαλείο που πάνω σε αυτά θα πατήσουμε αν έχουμε κάποια κρίση. Θα πρέπει να τα έχουν και οι Πρόεδροι των χωριών, όσο τα δουλεύουμε τόσο το καλύτερο» ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος, μιλώντας στην συνέχεια για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου (δείτε βίντεο).

«Από 1 Απριλίου ως 31 Οκτωβρίου που είναι η αντιπυρική περίοδος απαγορεύονται οι φωτιές. Για τον μήνα Απρίλιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή είναι αγροτική, δίνουμε σχετική άδεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας Επιπυραγός Κωνσταντίνος Μαραγιάννης, αναφέροντας στην συνέχεια τα θέματα που έχουν σχέση με τον Δήμο (δείτε βίντεο).

«Προτεραιότητα θα δοθεί στα δημόσια δάση και μετά στα κατεχόμενα, αυτά είναι αρκετά για τα λίγα χρήματα που λαμβάνουμε. Υπαγόμαστε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι στην Περιφέρεια, οι πόροι μας είναι το Πράσινο Ταμείο» ανάφερε η εκπρόσωπος της Δασικής Υπηρεσίας Ιστιαίας (δείτε βίντεο).

«Ο ρόλος μας είναι καθαρά συνδρομητικός. Οι υπηρεσίες μας θα είναι σε συνεργασία» τόνισαν οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και Λιμενικού Σταθμού Πευκίου (δείτε βίντεο).

Η συνεδρίαση έκλεισε με τοποθετήσεις των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων που έθιξαν τα προβλήματα των οικισμών τους και ανοικτή συζήτηση.