Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ


«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» θα μπορούσε να είναι ο άλλος τίτλος αυτού του ρεπορτάζ, την στιγμή που αφορά την πολύχρονη ρύπανση της ευρύτερης περιοχής στην Παναγία Ντινιούς από τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Ιστιαίας κάθε φορά που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα.


Μετά από πολλές επισκέψεις στην περιοχή της Παναγίας Ντινούς και εκτενή ρεπορτάζ για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, την Κυριακή 27 Μαρτίου μετά τις βροχοπτώσεις επισκεφθήκαμε για ακόμη μια φορά το γραφικό ξωκλήσι (φωτογραφίες).


Για πολλοστή φορά ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας υπερχείλισε από τις βροχοπτώσεις, με τα βρώμικα υγρά αποστράγγισης (στραγγίσματα) να καταλήγουν στον περίβολο χώρο του ναού, τον παραπόταμο Δηνιόρεμα, τον ποταμό Ξηριά και τέλος στην θάλασσα του Β. Ευβοϊκού.


Το τι περιέχουν αυτά τα μαύρα νερά είναι εύκολο να φανταστεί κανείς, αρκεί να αναλογιστεί τι περιέχουν τα οικιακά σκουπίδια μας και τα απορρίμματα των επιχειρήσεων των δύο Δήμων, του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και του όμορου Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, που κάνουν χρήση του ΧΥΤΑ Ιστιαίας.


Αναδείξαμε το πρόβλημα… Επισκεφθήκαμε τον ΧΥΤΑ… Το θέμα απασχόλησε τις τότε επιτροπές και προέδρους… Ήρθε από συμβούλους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου… Έφτασε στις αρμόδιες υπηρεσίες… Υποσχέσεις λάβαμε… 
Οι τότε Πρόεδροι - Δήμαρχοι που είχαν την εποπτεία ακούν; Ο τώρα ΦΟ.Δ.Σ.Α. Στερεάς Α.Ε. που έχει την εποπτεία ακούει; Ιδρώνει κανένα αυτί;


Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν από παλιότερη επίσκεψη του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS και αναγνώστη…