Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΒΑΠΤΙΣΗΣ» ΤΟΥ 2012 ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΩΣ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Μετά από επίμονες προσπάθειες ενός έτους του π. Βουλευτή Νίκου Μαυράγανη, επιλύεται οριστικά το ζήτημα της «πονηρής βάπτισης» των Ιαματικών Υδάτων όλης της Ελλάδας, αλλά και της Αιδηψού μας, με Υπουργική Απόφαση του 2012 ως, ΤΑΧΑ, «Βιομηχανικά Απόβλητα», που ΣΤΕΡΟΥΣΕ όλα αυτά τα έτη από τις νόμιμες άδειές τους τις επιχειρήσεις των Λουτροθεραπευτηρίων, Θαλασσοθεπευτηρίων, Κέντρων Αναζωογόννησης κ.λ.π.

Η διάταξη, στην οποία επέμεινε ο Νίκος Μαυραγάνης, εισάγεται προς ψήφιση μαζί με άλλες διατάξεις της Υπουργού Τουρισμού τις επόμενες ημέρες ως άρθρο 50 σε νομοσχέδιο του Υπουργού Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη και θα έχει ως εξής:

«Ύδατα εκρέοντα από εγκαταστάσεις Κέντρων ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού, Κέντρων θαλασσοθεραπείας και Κέντρων αναζωογόνησης (spa), όπως αυτές ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3498/2006 (Α΄/230) δεν  λογίζονται –στον βαθμό που προέρχονται από την φυσική ανάβλυση ή άντληση φυσικού πόρου- ως οικιακά ή αστικά λύματα.»

Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί, ότι ο Θερμαλισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για το χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας το ΑΕΠ της χώρας μας ακόμη και κατά 1% (2δις) !