Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ

Επίσκεψη στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού πραγματοποίησε ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, στις 10/04/2016, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Έγιναν συναντήσεις τόσο με μέλη της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. όσο και με το Σύλλογο Ξενοδόχων- Υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού. Κυρίαρχο θέμα ήταν η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της Πλαζ Αιδηψού, κάτι που συμφωνήθηκε απ’ όλους.
Παράλληλα, ειδικά για τα Ξενοδοχεία- Υδροθεραπευτήρια, μετά την παράταση που επιδιώξαμε και δόθηκε έως τις 31/12/2016 με το άρθρο 12 του νόμου 4374/2016  στις προθεσμίες που όριζε ο νόμος 3498/2006, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος. Θυμίζουμε ότι αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις ρυθμίζουν πολύ σημαντικά θέματα για τον κλάδο όπως είναι η χορήγηση  του σήματος λειτουργίας των επιχειρήσεων, η αναγνώριση υφιστάμενων ιαματικών πηγών και καταχώρισή του στο αντίστοιχο μητρώο καθώς και η αδειοδότηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν ιαματικούς φυσικούς πόρους.
Για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της Πλαζ Αιδηψού, θεωρούμε ότι η καλύτερη λύση που θα διασφαλίζει και τον κοινωνικό χαρακτήρα της όποιας επένδυσης, απαιτεί και την συμμετοχή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Προς τούτο, υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού με τη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού για να συζητήσουμε αυτή τη δυνατότητα. Δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό κάτι τέτοιο, με ευθύνη της Δημάρχου.
Τέλος τονίζουμε ότι είμαστε στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων μερών για την προώθηση της καλύτερης δυνατής λύσης για την αξιοποίηση της Πλαζ Αιδηψού που θεωρούμε ως ένα σημαντικό Αναπτυξιακό έργο τόσο για τον συγκεκριμένο Δήμο άσο και για ολόκληρη την Εύβοια.