Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ VS ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιστιαία πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση της Τρίτης 12 Απριλίου με θέμα «Επί της με αρ.πρωτ. 3602/8-4-2016 αίτησης των Δ.Σ. κ.κ. Ουρανίας Παπανδρέου, Ηλία Πετσή, Αθανασίου Καμαράτου, Σωτηρίου Πανουργιά, Σπυρίδωνα Σταματίου, Άγγελου Μισιρλή, Εμμανουήλ Χριστοφάκη, Μαρίας Μακρή, Στέργιου Βενετή, Αναστασίας Φουρνάρη, με θέμα : Λειτουργία ΒΙΟ.ΚΑ. - Αντλιοστασίου - Αποχέτευσης»  που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Πνευματικό Κέντρο Λ. Αιδηψού.

Συνεδρίαση που ακυρώθηκε λόγο μη απαρτίας, με παρόντες τους Δημοτικούς Συμβούλους των αντιπολιτεύσεων και απόντες τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης, με μόνη παρούσα την κ. Άννα Λουκατζίκου.


Στην τακτική συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Απριλίου οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με παρόντες τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και απόντες τους Δημοτικούς Συμβούλους των αντιπολιτεύσεων, πλην του κ. Αθανασίου Καμαράτου και του κ. Στέργιου Βενετή.

Μόνο που αυτή την φορά με οριακή απαρτία και συμμετοχή πολιτών η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και τα δεκάδες θέματα ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν κανονικά. Θέματα ιδιαίτερα σοβαρά για τους δημότες, όπως, η καθαριότητα στις Δ.Ε. Αιδηψού και Ωρεών, οι προσλήψεις εποχικού εργατικού προσωπικού, τα κληροδοτήματα του Δήμου, οι καντίνες σε Κανατάδικα και Τσοκαϊτη, η τουριστική προβολή του Δήμου, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν απουσία του μεγαλυτέρου μέρους της μειοψηφίας.