Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ

Με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ωρεών κ. Κυριάκο Βογιατζή και παρόντα τα μέλη κ.κ. Κωνσταντίνο Σελίμη, Γεώργιο Παπαδόπουλο και Αθανάσιο Τζάτζαλο, συνεδρίασε δημόσια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιστιαία, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη (δείτε ΕΔΩ).

«Εξέταση της υπ. αριθμ. 5361/19-5-2016 αίτησης του Ζερμπίνος Ιωάννης και ΣΙΑ Ο.Ε. με θέμα: χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου στα Λ. Αιδηψού, έναντι του καταστήματος της» ήταν το 12ο θέμα συζήτησης που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της επιτροπής, με την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αιδηψού κα. Άννα Λουκατζίκου, τον κ. Κωνσταντίνο Βλαχοστέργιο και τους δύο επιχειρηματίες της Ο.Ε. να βρίσκονται στο ακροατήριο.

Ψηφίστηκε ομόφωνα η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, μπροστά στο πρόσφατα αναστηλωμένο διατηρητέο μνημείο ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, για τοποθέτηση τραπεζοκαθίσματων καταστήματος εστίασης.

Στην αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, η Ο.Ε.  αναφέρει πως θα παραχωρήσει διάδρομο πρόσβασης, σε σχήμα «Γ», 3μ στην κεντρική είσοδο του ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ και 2μ στην είσοδο ΑΜΕΑ.

Οι ίδιοι επιχειρηματίες, στο 1ο θέμα συζήτησης «προεγκρίσεις ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», ζήτησαν προέγκριση καταστήματος «καφετέρια - ταχυφαγείο - μπυραρία» στην παραλία Λ. Αιδηψού. Πρόκειται για το κτίριο «Αρχοντικό» ή «Red Rose», όπως οι ντόπιοι το αποκαλούν, έναντι του ιστορικού ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ.

Το έγγραφο του ΟΛΝΕ προς τον Δήμο (δείτε ΕΔΩ) που ζητά την αισθητική προστασία του μνημείου όσο και την απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτών του, ΔΕΝ διαβάστηκε…

Η σχετική παρέμβαση του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS, κατά την συζήτηση του θέματος, προξένησε έντονες αντιδράσεις από τα μέλη της Ο.Ε. που ευχαρίστησαν την επιτροπή μετά το τέλος της συνεδρίασης για την απόφαση της.