Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Τέως και νυν αιρετούς, πολίτες και μέλη επιτροπών, κάλεσε ο Εισαγγελέας, σχετικά με το έργο «ανάπλαση παραλίας στο Πευκί Αρτεμισίου» της υπό εκκαθάρισης Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΑΝΑ του πρώην Δήμου Αρτεμισίου.

Η γνωμοδότηση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου κ. Χρήστου Καρακάξη σχετικά με εκκαθάριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΕΠΑΔΩ του πρώην Δήμου Ωρεών και ΔΕΠΑΝΑ του πρώην Δήμου Αρτεμισίου, διαβάστηκε δημόσια στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 24η Φεβρουαρίου 2015 και ψηφίστηκε από το σώμα να αποσταλεί στις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές της Περιφέρειας, στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκίδας και στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, συνοδευόμενη  από τον πλήρη φάκελο εκτέλεσης του έργου (διαβάστε ΕΔΩ).

Ο κ. Καρακάξης που στη γνωμοδότηση του κάνει λόγο για «αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων (απάτης, πλαστογραφίας, κτλ)» αναφέρθηκε και στην οφειλή ύψους 135.642 ευρώ του Δήμου προς τον ανάδοχο του έργου, Πολιτικό Μηχανικό Ιωάννη Αναγνώστου, και στην αγωγή κατά του Δήμου (δείτε ΕΔΩ).

Στην συζήτηση του θέματος παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κοντζιάς, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να υπερασπιστεί το εαυτό του (όπως ο ίδιος τόνισε) διότι ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Αρτεμισίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑΝΑ (δείτε ΕΔΩ).