Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΣΤΟΝ "ΜΠΟΥΦΟ" ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ανοικτή συζήτηση σχετικά με την δημιουργία Δημοτικών Σφαγείων στην Ιστιαία, παρουσία των περισσοτέρων κτηνοτροφών της περιοχής.

Την πρωτοβουλία είχε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου που εισηγήθηκε την ενημέρωση και απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκόμενων κτηνοτροφών οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικών Σφαγείων στην περιοχή.

Πρόταση της Δημοτικής Αρχής που δρομολογεί είναι η δημιουργία σφαγείων με τίτλο «Δημοτικό Σφαγείο Ιστιαίας-Αιδηψού» στην περιοχή «Μπούφος» της Ιστιαίας (στο ύψος της διασταύρωσης Περιφερειακού Ιστιαίας με Ε.Ο. Ιστιαίας-Αιδηψού, περίπου πίσω από την επιχείρηση Γεωργίου Μπαλάνου) σε έκταση 11 στρεμμάτων.

Έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να γίνει διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ τα οποία αναμένεται να ανοίξουν σύντομα με την δράση να είναι επιλέξιμη.

Ο Δήμος προχωρά παράλληλα σε σχετική μελέτη για τις υποδομές, με βάση την δυναμικότητα (ζώα που θα σφάζονται) από στοιχεία του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ιστιαίας.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των κτηνοτροφών της περιοχής και η εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού με προϊόντα κατάλληλων προδιαγραφών, με απώτερο σκοπό το όφελος των πολιτών από την μείωση του κόστους επεξεργασίας και συνεπώς της τελικής τιμής.