Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ - ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Η καταβολή οφειλομένου ποσού της Δημοτικής Ιχθυοτροφικής Επιχείρησης Ιστιαίας (Μεγάλο Λιβάρι Κανατάδικων) στον οικονομολόγο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βασίλειο Δημόπουλο, για παροχή λογιστικών υπηρεσιών, ήταν το 4ο θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.Η συζήτηση ξεκίνησε σε έντονους τόνους όταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγελική Κούκουζα ενημέρωσε τον κ. Δημόπουλο πως δεν μπορεί να παραμείνει στην αίθουσα, διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων του, βάση του άρθρου 99 του κώδικα περί κολλήματος συμμετοχής σε συνεδρίαση. Για το θέμα ενημέρωσε το σώμα η Δικηγόρος κ. Φωτεινή Λαμπρινίδη.

«Ας βγει άκυρο το θέμα, δεν με ενδιαφέρει» απάντησε ο κ. Δημόπουλος στην κ. Κούκουζα όταν αυτή έκανε λόγο πως θα αναγκαστεί να αναφέρει το περιστατικό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αναφέρθηκε και σε παρόμοιο περιστατικό με τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Ιωάννη Αναγνώστου, όταν είχε παραμείνει στην αίθουσα κατά την συζήτηση θέματος οφειλών του πρώην Δήμου Αρτεμισίου στον ίδιο.

Δείτε το βίντεο…

Πρόσφατα παραδόθηκε κλήση από την Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου - Πρόεδρο Εφετών Λάρισας κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, μέσο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο - επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργία» κ. Ιωάννη Αναγνώστου που έχει παραιτηθεί και αντικατασταθεί από τον κ. Νικόλαο Τσελίκα.

Η Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου καλεί τον κ. Αναγνώστου να εμφανιστεί ενώπιων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε πειθαρχική υπόθεση συνεπεία σοβαρής παράβασης καθηκόντων, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας  - Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού Ευβοίας).

Σε τέτοιες υποθέσεις πιθανά η ποινή να είναι η αργία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του κ. Αναγνώστου, λόγο του ότι ο ίδιος έχει παρατηθεί από το αξίωμα του.