Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιστιαίας, συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα τον κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Ιστιαίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγο καθυστερημένης προσέλευσης των μελών, με την απαρτία να συμπληρώνεται οριακά. Να σημειωθεί πως η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης απαρτίζεται από 37 μέλη με την απαρτία να απαιτεί τα μισά μέλη συν ένα.

Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιτροπής κα. Λίνα Ευσταθίου, ο κ. Δημήτρης Σπανός από την Τεχνική Υπηρεσία και ο κ. Μάκης Φώτου από την Οικονομική Υπηρεσία, ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής  για τον νέο κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Ιστιαίας καθώς και για την νέα χωροθέτηση αυτής.

Έγινε διανομή αντιγράφων του κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Ιστιαίας στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και συζητήθηκαν τα όσα αποκλειστικά δημοσιεύσαμε στο ΙΣΤΙΑIA NEWS (δείτε ΕΔΩ) και παρουσιάσαμε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» του Γιάννη Τσελίκα στο ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ 100.4 την ίδια ημέρα.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις αρκετών μελών για το πώς και τι στον χώρο της λαϊκής αγοράς κάνοντας παράλληλα λόγο για “ξεκαθάρισμα” των μελών που δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής.

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός  Σύλλογος Ιστιαίας τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη εντατικών ελέγχων (άδειες λειτουργίας, ταμειακές μηχανές κτλ) και την πάταξη του παραεμπορίου.

Για Δημοτική Αστυνομία στον χώρο της λαϊκής αγοράς κατά την λειτουργία της έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας κ. Αργύρης Φενερίδης, με τον κ. Φώτου να απάντα πως ο Δήμος μπορεί να ορίσει Ελεγκτική Επιτροπή (την υφιστάμενη 3μελής Επιτροπή Λαϊκών Αγορών) που θα έχει δικαίωμα ελέγχου και επιβολής προστίμων.

Η Δήμαρχος τόνισε πως θα υπάρξει και κανονισμός καθαριότητας στην λαϊκή αγορά με τους παραβάτες να τιμωρούνται, ενώ θα ακολουθήσει και κανονισμός καθαριότητας της πόλης. Ανάφερε πως θα τοποθετηθούν νέοι κάδοι απορριμμάτων στον χώρο της λαϊκής αγοράς ενώ οι κάδοι απορριμμάτων στην πόλη θα αρχίσουν να πλένονται.

Η εξέταση της 11/2016 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας με θέμα «έγκριση κανονισμού Λαϊκής Αγοράς Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού» θα είναι το 5ο θέμα συζήτησης στην σημερινή συνεδρίαση (9:30πμ) της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.