Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Το Σάββατο 14 Μαΐου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιστιαίας πραγματοποίησε, στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που διατηρεί, ενημερωτικό - επιμορφωτικό σεμινάριο για κυνηγούς και κυνόφιλους.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εκτροφέας σκύλων και Νικόλαος Ζαγκλακάς εκπαιδευτής σκύλων - κυναγωγός. Για την επιτυχία της εκδήλωσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η βοήθεια των κ.κ. Νικολάου Τσελίκα και Ιωάννη Βίλη.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή από τους ομιλητές, ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους και αναπτύχθηκαν πάρα πολλά θέματα που αφορούσαν την εκτροφή σκύλων, το σωστό μεγάλωμα των κουταβιών, την επιμελή εκπαίδευσή τους, τη διατροφή, τα χαρακτηριστικά της σωστής συμπεριφοράς καθώς και κτηνιατρικές συμβουλές.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιστιαίας προχώρησε σε σειρά τιμητικών βραβεύσεων. Εκτός των δύο ομιλητών τιμήθηκαν επίσης:

Ο κ. Γεώργιος Σελίμης υπεύθυνος Θήρας επί σειρά ετών του Δασαρχείου Ιστιαίας και νυν αν. Δασάρχης  Ιστιαίας.
Ο κ. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου ως ο μακροβιότερος πρόεδρος του Συλλόγου, ιδρυτής και δια βίου πρόεδρος του Μουσείου του Συλλόγου.
Η κα. Μαρία Νικολέρη για τις υπηρεσίες της στο Μουσείο και στο Σύλλογο.
Οι δύο ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της περιοχής Χρήστος Ζάκκας και Απόστολος Στεργίου για τη συμβολή τους στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας.
Οι δύο γυναίκες κυνηγοί του Συλλόγου Φωτεινή Μακρή και Μαρία Κουρέλη.
Οι δύο μακροβιότεροι κυνηγοί του Συλλόγου Δημήτρης Ζακυνθινός και Θωμάς Σταματόγιαννης.
Οι κ. κ.  Ανδρέας Τοουλιάς, Δημήτριος Ορφανός, Αθανάσιος Αναλυτής και Ιωάννα Αναγνώστου για την οικονομική τους προσφορά στο Σύλλογο και η κ. Μαρία Αναγνώστου για την δωρεά της μελέτης περίφραξης του Μουσείου.