Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Οργανώνουμε την αγωνιστική απάντηση, συμμετέχουμε στη 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η Κυβέρνηση προκλητικά φέρνει με τη μορφή του κατεπείγοντος το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μας πιάσει κυριολεκτικά στον ύπνο! Τώρα γενικός ξεσηκωμός! Αυτή είναι η απάντηση!
Μετά το τσεκούρι που επιβλήθηκε το καλοκαίρι στις ήδη τσακισμένες συντάξεις, όταν έχουν ήδη ψηφιστεί μειώσεις ύψους 1,8 δις στις συνταξιοδοτικές δαπάνες μόνο για το 2016 και για τα έτη 2017-2018 προβλέπονται μεγαλύτερες περικοπές. Ξεθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση.
Έρχεται βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδο! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται "υψηλοί" προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα! Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους! Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη στα όρια των 400-500 ευρώ, λίγο παραπάνω από το ποσό της εθνικής σύνταξης που θα εγγυάται δήθεν το κράτος!
Με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση τσακίζεται η σημερινή κατώτερη σύνταξη ως και 15% περίπου. Από τα 486 ευρώ κατρακυλά στα 345 της εθνικής σύνταξης. Τα 15 έτη του ανταποδοτικού τμήματος της σύνταξης που θα προστίθενται στην εθνική σύνταξη, θα υπολογίζονται με ποσοστό αναπλήρωσης 0.77%, δηλαδή στην κυριολεξία θα προστίθενται ψίχουλα! Επιπλέον τα 384 ευρώ της Εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20 έτη ασφάλισης όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη. Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξη του, στα 230 ευρώ.
Οι μειώσεις δεν αγγίζουν μόνο τους νέους συνταξιούχους αλλά και τους παλιούς! Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο υπολογισμός με βάση τον μέσο όρο του εργασιακού βίου, η νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις, το τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργηση του, το χτύπημα στις αναπηρικές συντάξεις πλαισιώνονται με νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με αυτόματους κόφτες συντάξεων! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή! Να μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή! Να μην παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία! Να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος! Όλοι στον αγώνα, όλοι στην 48ωρη απεργία στις 6-7 Μάη!


ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Κυριακή 8 Μάη, ώρα 11.30πμ στο Νεκροταφείο Ιστιαίας.
Τιμάμε τους εκτελεσθέντες στη μάχη της Ιστιαίας την 1η Απρίλη 1944 καθώς και όλους τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τη Βόρεια Εύβοια.