Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ

Κατατέθηκε η κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα στα Κ.Υ. Ιστιαίας και Αγ.Άννας όπως είχα προαναγγείλει. Θα ήθελα να ελπίζω σε εξηγήσεις και κυρίως λύσεις από τον υπουργό Υγείας.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συμεών Κεδίκογλου


Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18/5/2016

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό 
Θέμα: «Μένει χωρίς αγροτικό γιατρό τα Π.Ι στην Αγία Άννα – Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα το Κ.Υ Ιστιαίας»

Κύριε Υπουργέ,
η υποβάθμιση στο χώρο της υγείας γίνεται εγκατάλειψη που αφορά το σύνολο της χώρας. Τα τελευταία στοιχεία - καταγγελίες που αφορούν τα κέντρα υγείας της βόρειας Εύβοιας είναι χαρακτηριστικά, και μάλιστα σε τουριστική περιοχή λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται. Από το περιφερειακό ιατρείο της Αγίας Άννας αποσπάται η αγροτική ιατρός στο νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ σε τρεις εβδομάδες τελειώνει και η θητεία του δεύτερου αγροτικού ιατρού. Καθώς τέτοιες ενέργειες αφήνουν περιοχές υγειονομικά ακάλυπτες χωρίς να βοηθούν ουσιαστικά το νοσοκομείο, παρόμοιες αποσπάσεις αποσκοπούν, κατά κανόνα, σε πελατειακές εξυπηρετήσεις. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια υπήρχε η πρακτική να μην προχωρούν τέτοιου είδους ενέργειες, κάτι που τώρα φαίνεται ότι παύει να τηρείται. 
Την ίδια στιγμή στο κέντρο υγείας Ιστιαίας το ακτινολογικό μηχάνημα παραμένει χαλασμένο εδώ και πολλούς μήνες στερώντας ακόμη και μια βασική εξέταση απλής ακτινογραφίας. 
Για τους λόγους αυτούς, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
1. Προτίθεσθε να σταματήσετε τις αποσπάσεις και να στελεχώσετε τις δομές της Εύβοιας με μόνιμο προσωπικό;
2. Πρόκειται να αποκαταστήσετε άμεσα τις βλάβες του ακτινολογικού μηχανήματος του κέντρου υγείας Ιστιαίας; 
 
Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου