Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΓΟΥΒΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού προαναγγέλλει τα εγκαίνια του πρόσφατα αναστηλωμένου πύργου του ποιητή Δροσίνη στις Γούβες, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, επαληθεύοντας το ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ). Το δελτίο τύπου συνοδεύετε και από αποκλειστικές φωτογραφίες του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS που απεικονίζουν το πριν και το μετά.

Να σημειωθεί ότι το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS πρώτο ανέδειξε την εγκατάλειψη του ιστορικού μνημείου, μετά την τοποθέτηση πανό με την λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ», ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα πανελλαδικά ΜΜΕ (δείτε ΕΔΩ).

Με εμφανή ενθουσιασμό το Δ.Σ. του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου, προαναγγέλλουν την επίσημη παράδοση του ιστορικού Πύργου των Γουβών ή Πύργου του Δροσίνη, ως Πολιτιστικό Μνημείο του Δήμου μας και γενικότερα της Εύβοιας. Η επίσημη παράδοση, που θα λάβει χώρα την 23η Ιουνίου, θα έχει εορταστικό χαρακτήρα με πολλούς προσκεκλημένους και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Ως γνωστόν ο Πύργος των Γουβών μετά από την υπερδεκαετή του εγκατάλειψη, διέτρεξε ακόμη και τον κίνδυνο της κατάρρευσης. 
Η επιστράτευση όμως της ευαισθησίας και του πόθου για τη διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς έκανε για μία ακόμη φορά το θαύμα της, με αποτέλεσμα ο ιστορικός μας Πύργος να συντηρηθεί, να αναστηλωθεί και τελικά να παραδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες μας ως Μνημείο Πολιτισμού. 
Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, ευχαριστεί θερμότατα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουβών, καθώς επίσης και τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο φίλων του Μουσείου Γ. Δροσίνη για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους στη προσπάθεια διάσωσης του Μνημείου. 
Επισημαίνει δε πως το μεγάλο μυστικό επιτυχίας στις επιχειρούμενες αναπτυξιακές προσπάθειες βρίσκεται στην σύμπνοια, στην διάθεση προσφοράς και στην κοινή αγάπη προς τον τόπο μας. Ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια υποβάθμισης ή υπερτίμησης της προσφοράς αυτής ενός εκάστου, αποσκοπεί σε μικροπολιτικά συμφέροντα, κατά κανόνα επιζήμια για το κοινό μας συμφέρον.