Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΤΟ «ΚΥΜΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ…

Γράφει ο Δημήτρης Τερερές από την Αιδηψό

Το σημερινό άρθρο έχει ως αφορμή την αδειοδότηση, από την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, χρήσης κοινόχρηστου χώρου μπροστά στην είσοδο του μνημείου «ΚΥΜΑ» στην Αιδηψό.

Από πηγές εντός του κύκλου της δημοτικής αρχής, προκύπτει ως δικαιολογία πως, υπάρχουν και άλλα κτήρια πέριξ που κρίνονται διατηρητέα και έχουν παραχωρηθεί για εμπορική χρήση.

Την ανικανότητα λοιπόν μερικών, να προστατέψουν και να χρησιμοποιήσουν τα μνημεία της περιοχής, για την τουριστική προβολή και την πολιτιστική αναβάθμιση της, την βαπτίζουμε ισονομία - δικαιοσύνη και ξεμπερδεύουμε.

Αν είναι έτσι αξιότιμοι κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής να βάλουμε και μια ψαροταβέρνα μέσα στον Παρθενώνα για να είμαστε ακόμη πιο δίκαιοι.

Μπορώ να κατανοήσω την ανάγκη για ευημερία και ανάπτυξη, των νέων της περιοχής, που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στους κατοίκους, αλλά να αποτελέσουν και πόλο έλξης για τους τουρίστες. Δεν καταλαβαίνω όμως πως οι αιρετοί άρχοντες του τόπου επιτρέπουν την υποβάθμιση ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία και μαζί με αυτό την υποβάθμιση όλης της λουτρόπολης.

Ίσως αυτό να είναι το δίκαιο, όπως ισχυρίζονται, αλλά σε κάνει να αναρωτηθείς για τον Δήμο που θέλουμε, για το μέλλον που φτιάχνουμε για εμάς και τους απογόνους μας. Για όσα μας κάνουν περήφανους ως δημότες.

Θέλουμε τα μνημεία μας ως φόντο  κέρδους και συμφερόντων ή σημεία αναφοράς και συνάντησης υπερήφανων ανθρώπων;