Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου πέτυχε ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού με την παραχώρηση των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Ευβοίας, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν.

Επιστρέφουν άρτια συντηρημένα και πλήρως εξοπλισμένα τα δύο ασθενοφόρα που πρόσφατα παραχώρησε ο Δήμος στο ΕΚΑΒ, έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για το δημοτικό ασθενοφόρο που κυριολεκτικά σάπιζε στην Αιδηψό μιας και δεν μπορούσε να κινηθεί νόμιμα, καθώς και για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας που αντιμετώπιζε προβλήματα λόγο ελλείψεως καυσίμων με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιβαρύνονται τα έξοδα της διακομιδής τους σε νοσοκομείο.

Το πρώτο επέστρεψε βαμμένο στα χρώματα του ΕΚΑΒ και πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μέσα, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες. Το δεύτερο οδηγήθηκε στις υποδομές του ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να επιστρέψει και αυτό στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας τις επόμενες ημέρες.

«Υλοποιείτε το πρώτο σκέλος της συνεργασίας μας με τον Δήμο, δηλαδή το πρώτο ασθενοφόρο που παραχώρησε η Δημοτική Αρχή στο ΕΚΑΒ. Πέρα από τον πλήρη εξοπλισμό του, θα αναλάβουμε και τα έξοδα του (καύσιμα, ασφάλειες, κτεο, κτλ). Και οι δύο, Δήμος και ΕΚΑΒ, είναι στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου της Β. Εύβοιας με την συνεργασία μας να συνεχίζετε με εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου και ομάδες πολιτών στις πρώτες βοήθειες» δήλωσε αποκλειστικά στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ο Υπεύθυνος ΕΚΑΒ Ευβοίας Νικόλαος Κόκκος.

«Το δημοτικό ασθενοφόρο θα τοποθετηθεί στην Λουτρόπολη της Αιδηψού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο του αυξημένου πληθυσμού και συνεπώς των αυξημένων αναγκών. Με την άψογη συνεργασία που έχουμε με το ΕΚΑΒ δώσαμε την δυνατότητα επανάχρησης του ασθενοφόρου, που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, αξιοποιώντας το για τον τόπο και τους πολίτες» ανάφερε η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου.

Να σημειωθεί πως τόσο τα δύο δημοτικά ασθενοφόρα όσο και ένα τρίτο τύπου μονάδας, θα ανήκουν στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας που εδρεύει σε δημοτικό χώρο στις εργατικές κατοικίες Ιστιαίας.

Δείτε τις πρώτες αποκλειστικές εικόνες που ακολουθούν…