Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ο αριθμός επτά απαντά στα επτά θαύματα του κόσμου, τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, στους επτά θεούς της τύχης σύμφωνα με την Ιαπωνική μυθολογία, αλλά και κατά την λαϊκή παράδοση ο αριθμός επτά παίζει σημαντικό ρόλο στη σειρά της γέννησης των παιδιών.

Επτά ήταν και οι Δήμοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν το δώρο του θεού στον άνθρωπο, το ιαματικό νερό, γεννώντας το Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας.
Σήμερα, στην αίθουσα ΣΚΙΑΘΟΣ του  ξενοδοχείου ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ στην Αιδηψό, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνεδρίαση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας με τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΜ».

Πρόκειται για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη και θα εδρεύει στην ιστορική λουτρόπολη της Αιδηψού με Πρόεδρο την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου.

Ιδρυτικά μέλη του δικτύου είναι οι εξής Δήμοι: Ιστιαίας - Αιδηψού, Λαμιέων, Δελφών, Τρικκαίων, Μακρακώμης, Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και Σοφάδων.

Σκοποί του Δικτύου, σύμφωνα με το καταστατικό που υπογράφηκε από Δημάρχους και αντιπροσώπους των επτά ιδρυτικών Δήμων, είναι:

1ον Η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.
2ον Η ανάδειξη και προβολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, των ιαματικών πηγών των Δήμων, κάθε μορφής υδροθεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας, καθώς και όλων των στοιχείων ιστορίας και πολιτισμού, που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές.
3ον Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση των ιαματικών πηγών των Δήμων.

4ον Η καθιέρωση, ανάδειξη και προβολή της διαφορετικότητας των ιαματικών πηγών των Δήμων, καθώς και η υποστήριξη και προώθηση κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού στις περιοχές των ιαματικών πηγών.
5ον Η επιστημονική έρευνα, τεκμηρίωση κα αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θεραπευτικών ενδείξεων - αντενδείξεων των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντος.
6ον Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με παρουσίαση της ιδέας και εισήγηση (ιδρυτική διακήρυξη) από την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, ακολούθησε προβολή βίντεο και παρουσίαση των ιαματικών πηγών του κάθε Δήμου, τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προστασία και αξιοποίηση τους καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνεχίστηκε με ανακοινώσεις και προτάσεις από τον Δήμαρχο Λαμιέων, ενημέρωση από την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού και πρόταση προσώπων προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου με ορισμό τόπου και ημερομηνίας πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ορισμό θεματολογίας του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή του επίσημου καταστατικού από τα μέλη του, γεύμα στο εστιατόριο της μονάδας και παράδοση συμβολικών δώρων από την Δήμαρχο στους προσκεκλημένους.

Δείτε πλάνα από την εκδήλωση στο βίντεο και το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί…