Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

«ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ»

Δημόσια θέση για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την απόφαση παραχώρησης άδειας χρήσης του κοινόχρηστου χώρου μπροστά στο ιστορικό ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ σε επιχειρηματίες (δείτε ΕΔΩ), καθώς και για την επιστολή του ΟΛΝΕ προς τον Δήμο (δείτε ΕΔΩ) που ζητά την προστασία και την ανάδειξη του χαρακτηρισμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο νεώτερο μνημείο, παίρνει το πρώην μέλος του Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού κ. Κωνσταντίνος Μπάμης.

Το διατηρητέο ιστορικό μνημείο της Αιδηψού, το «ΚΥΜΑ», που πρόσφατα ανακαινίσθηκε και αποκαταστάθηκε με Πρόγραμμα Πολιτισμού ΕΣΠΑ, μετά από μεγάλες προσπάθειες του πρώην ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Αιδηψού, αποτελεί σήμερα πολεοδομικό κόσμημα για την πόλη, με μοναδική χρήση την πολιτισμική προβολή της.
Ανήκει αποκλειστικά στην πόλη και τους πολίτες της Αιδηψού και διαχειρίζεται από την ΟΛΝΕ ΑΕ που είναι ο καθολικός διάδοχος του Λιμενικού Ταμείου.
Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή με την πολιτική της αδιαφορία, απαξιώνει την αισθητική του ιστορικού οικοδομήματος, αφού με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της, παραχωρεί τον περιβάλλοντα χώρο του «ΚΥΜΑΤΟΣ» σε επαγγελματίες για την τοποθέτηση τεντών και τραπεζοκαθισμάτων για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, χωρίς να λαμβάνει υπ όψη της το έγγραφο της ΟΛΝΕ ΑΕ, όπου ουσιαστικά απαγορεύει τέτοια χρήση και επισημαίνει την προστασία του επισκέψιμου νεώτερου Μνημείου, αλλά και το κοινό αίσθημα των πολιτών.
Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού αντί να απαξιώνει και να προσβάλλει αισθητικά το ανακαινισμένο ιστορικό Μνημείο του «ΚΥΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ», πρέπει να το αναδεικνύει με πρόγραμμα διαχείρισης, ώστε να αποτελέσει το κέντρο προβολής και πολιτισμικής ανάπτυξης της Λουτρόπολης Αιδηψού.
Κωνσταντίνος Μπάμης
Πρώην μέλος Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού