Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΛΤΡΑ ;

Σε έναν οικισμό που παρανόμως πριν χρόνια έγινε διαχωρισμός του νερού σε νερό λάντρας στα σπίτια και πόσιμου νερού σε βρύσες στους δρόμους… Σε ένα τουριστικό προορισμό θερμαλισμού όπου τουρίστες και κάτοικοι κουβαλούν νερό για να πιουν με στάμνες… κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για ύδρευση;Αν και το ακριβοπληρωμένο νερό στην Κοινότητα Γιάλτρων μόνο πόσιμο δεν είναι, για κατάχρηση του σε πισινές και κήπους έκανε λόγο η Αντιδήμαρχος Αιδηψού κα. Άννα Λουκατζίκου, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, τονίζοντας πως «είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα αυθαιρεσίας, ανευθυνότητας, ασυδοσίας και κακοτεχνιών όλων των εποχών».

«Οι κάτοικοι των Γιάλτρων πρέπει να σεβαστούν και να προστατεύσουν το νερό. Από την Τεχνική Υπηρεσία θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις με σκοπό να βοηθήσουν στην διαχείριση της κατάστασης και όχι να λύσουν το πρόβλημα» ανάφερε μεταξύ άλλων η κα. Λουκατζίκου κατά την τοποθέτηση της (βίντεο).

«Εκεί που τους χρωστάμε να τους πάρουμε και το βόδι;» τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αθανάσιος Καμαράτος κατά την τοποθέτηση του.

«Σε ανακρίβειες αναλώθηκε για ακόμη μία φορά η Αντιδήμαρχος Αιδηψού. Δεν αποκρίνονται στην αλήθεια και στην ουσία του μείζον προβλήματος της ύδρευσης τα όσα είπε στο σώμα και τα όσα την συμβουλεύουν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάλτρων κ. Ιωάννης Μαραβέλης.

«Δεν έχουν οι Γιαλτρανοί πισίνες, παρά μόνο δύο μικρές σε οικίες αλλοδαπών κατοίκων. Πρόβλημα υπάρχει όταν γεμίζει μία πισινά σε εξοχική κατοικία πριν τα Γιάλτρα, που παίρνει νερό από τον καταθλιπτικό αγωγό, με το ιδιοκτήτη της να πληρώνει φθηνότερο το νερό με τιμολόγιο του Αγίου Νικολάου Αιδηψού και όχι με το ακριβότερο που πληρώνουμε εμείς» ανάφερε ο κ. Μαραβέλης.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάλτρων δεν έλειψε να αναφερθεί και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν από την Τεχνική Υπηρεσία και τον Δήμο, τονίζοντας πως θα ξοδευτούν άσκοπα χρήματα για τοποθέτηση ογκομετρητών αντί να γίνουν εργασίες που θα αποδώσουν στην αντλία καθώς και στους αυτοματισμούς που έχουν καταστραφεί από κεραυνό.