Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΡΙΩΤΗ & ΠΡΑΤΣΟΛΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Εύβοιας κ.κ. Γεώργιο Ακριώτη και Αναστάσιο Πρατσόλη, καθώς και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Δήμαρχο κα. Λίνα Ευσταθίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Αντιδράσεις και απορίες προκάλεσε η απαγόρευση στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, ακόμη και σε αυτά που συνόδευαν το κλιμάκιο, να καλύψουν την συζήτηση που έγινε «και κλεισμένων των θυρών» αν και η Δήμαρχος είχε προαναγγέλλει την επίσκεψη των Βουλευτών δύο ημέρες πριν σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά την συζήτηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, οι δύο Βουλευτές και η Δήμαρχος παραχώρησαν δηλώσεις στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS και ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ.

Δήλωση κ. Ακριώτη για την επίσκεψη κλιμάκιου ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού:
«Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, στελέχη του κόμματος και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην λύση προβλημάτων, επισκέπτονται Δήμους και φορείς τους. Συζητάμε τα προβλήματα με την προοπτική να προωθήσουμε λύσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτική του κόμματος μας η οποία μετά τις δύσκολες περιόδους που περάσαμε, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορούμε να πούμε ότι θα βγούμε στο ξέφωτο την επόμενη περίοδο.»

Δήλωση κ. Ακριώτη για την συνάντηση με την Δημοτική Αρχή:
«Επισκεφτήκαμε νωρίτερα το Κ.Υ. Μαντουδίου και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κ.Υ. Ιστιαίας και άλλους φορείς. Στην συζήτηση μας στον Δήμο, η Δήμαρχος έθεσε τα προβλήματα στις διαστάσεις που έπρεπε, σε αυτά που μπορούμε θα έχουμε λύσεις και απαντήσεις το επόμενο διάστημα.»

Δήλωση κ. Πρατσόλη για την επίσκεψη κλιμάκιου ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού:
«Στα πλαίσια της απόφασης του κόμματος για πολιτική εξόρμηση και άμεση επικοινωνία με τον λαό, θεωρώντας πως με αυτό το τρόπο θα γνωρίσουμε από κοντά τα προβλήματα με στόχο την άμεση επίλυση τους, σήμερα επισκεφθήκαμε τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. Θεωρώ πως τα  θέματα αυτά με αγγίζουν περισσότερο από το κάθε τι και λόγο της προηγούμενης εμπειρίας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Δήμαρχος πρέπει να υπολογίζει στην δική μας βοήθεια σε θέματα του Δήμου, για παράδειγμα τα θέματα του ΦΟΔΣΑ και της ΖΟΕ που πρέπει να προωθήσουμε και να ξεμπλοκάρουμε. Με το νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα που περνάμε στην βουλή, θα λυθούν πολλά προβλήματα του Καλλικράτη.»

Δήλωση κ. Πρατσόλη για τον Καλλικράτη και το αίτημα κατοίκων της Αιδηψού για επιστροφή στον πρώην Δήμο Αιδηψού:
«Συμμετέχω στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητά την αναθεώρηση του Καλλικράτη. Θεωρώ πως σε πρώτη φάση πρέπει να λυθούν τα θεσμικά προβλήματα και μετά να πάμε στο γεωγραφικό μέρος. Τα προβλήματα είναι πολλά και οι Δήμοι πρέπει να είναι απεγκλωβισμένοι.»

Δήλωση κ. Πρατσόλη για την πρόσφατη συνάντηση του με στελέχη και επενδυτές  της υπό ίδρυση Αναπτυξιακή Αιδηψού ΑΕ:
«Έχω δουλέψει πάνω στον τομέα αυτό, έχουν λυθεί ζητήματα και τώρα θα λυθεί ο αποχαρακτηρισμός του χρησιμοποιημένου ιαματικού νερού ως αποβλήτου. Σε ότι αφορά την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΔΗΨΟΥ, από την  αρχή έχω πει  πως η συμμετοχή του Δήμου πρέπει να υπάρχει γιατί διασφαλίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της επένδυσης. Τα δύο μέρη πρέπει να κάτσουν και να συζητήσουν για την καλύτερη συνεργασία και λειτουργία. Σήμερα υπάρχουν πολλά εργαλεία για επιδοτήσεις, όπως του πακέτου Γιουνκερ κ.α.»

Δήλωση της Δημάρχου κα. Ευσταθίου για τα θέματα που συζητήθηκαν:
«Αρχικά να ευχαριστήσω τους Βουλευτές του Νομού και την ομάδα για την πρωτοβουλία που είχαν να επισκεφτούν τον Δήμο μας. Επίσης να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετείχαν στην συζήτηση - ενημέρωση. Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και όχι συνάντηση εντυπώσεων, για αυτό ζητήθηκε να είναι κλειστή.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1) Η λειτουργία του Κ.Υ. Ιστιαίας με αναφορά στην παραχώρηση των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και τα αγροτικά ιατρεία, όπως αυτό των Ωρεών.
2) Το ειδικό σχολείο Καμαρίων. Ενημέρωσα για ακόμη μια φορά πως έγιναν οι εργασίες του ζητήθηκαν από τον Δήμο και αναμένουμε από την κυβέρνηση την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για την ίδρυση.
3) Η ΖΟΕ στις περιοχές Κανατάδικα και Τσοκαϊτη. Έπειτα από επαφές με το υπουργείο περιβάλλοντος ο Δήμος προχωρά σε μελέτη επανακαθορισμού των ζωνών και των χρήσεων αλλά και την αξιοποίηση της περιοχής.
4) Το θέμα των γηπέδων όπου με τα νέα δεδομένα, την άνοδο της Α.Ε. Ιστιαίας στη Γ εθνική και την άνοδο τριών ομάδων στην Α ερασιτεχνική, χρειάζονται γήπεδα. Ο Δήμος έχει καταθέσει σχετική μελέτη για κατασκευή γηπέδου.
5) Ο ΧΥΤΑ και τα προβλήματα του, όπως η υπερχείλιση των στραγγισμάτων, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση. Επίσης συζητήσαμε την νομιμότητα του ΦΟΔΣΑ και την διαχείριση της καθαριότητας.
6) Οι ιδιοκτησίες της ΕΤΑΔ. Ζήτησα την αξιοποίηση των υποδομών (κτιρίων, ιδιοκτησιών, κα) που ανήκουν στην ΕΤΑΔ και βρίσκονται στην Αιδηψό (3 κτίρια). Ενημέρωσα πως ο δήμος έχει δρομολογήσει μελέτες για την αποκατάσταση του ξενοδοχείου Κασταλία, την δημιουργία πεζοδρόμου - ποδηλατοδρόμου και τα εγκαίνια του κτιρίου ΚΑΠΗ.
7) Το κτίριο Βλαχοθανάση στα Καμάρια όπου στεγάζει εκθέματα. Έγινε αναφορά των ενεργειών επίσπευσης αποκατάστασης στέγης.

Οι Βουλευτές και τα στελέχη κατέγραψαν τα προβλήματα, δίνοντας υπόσχεση για άμεση ανταπόκριση και συνεχή συνεργασία με τον Δήμο»