Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

“ΧΑΛΑΡΑ” Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΕ

Ανοικτή συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα πραγματοποίησε η υπό ίδρυση εταιρία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΕ, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου σε γνωστό παραλιακό καφέ της λουτρόπολης, έπειτα από πρόσκληση στο Facebook που καλούσε όλους τους δημότες του Δήμου να δώσουν το παρόν.

Με εισηγητή τον κ. Άκη Κοκαλιάρη και καλεσμένο τον πολιτευτή ΝΔ στην Εύβοια κ. Βασίλη Δεμερτζή καθώς και βασικούς ομιλητές ανθρώπους που οι περισσότεροι είτε υπηρέτησαν, είτε υπηρετούν, είτε ήταν υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση, η συζήτηση κινήθηκε γύρο από τον σκοπό της εταιρείας, την ανάπλαση και την χρήση της Δημοτικής Πλαζ, του Δημοτικού Περιπτέρου «Καζίνο» και των εκατέρωθεν παραλιών με παράλληλη ενημέρωση.

Μικρή ήταν η προσέλευση κυρίως μονίμων και μη κατοίκων της Αιδηψού, συγκρίνοντας με προηγούμενη ανάλογη εκδήλωση, αν και η βασική επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής είναι ο τουρισμός. 500 ήταν ο υπερβολικός αριθμός που ακούστηκε την επόμενη ημέρα σε παρέμβαση ιδρυτικού μέλους στην ενημερωτική εκπομπή ΠΡΩΪΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ, με το οπτικοακουστικό υλικό τοπικών μέσων που κάλυψαν την εκδήλωση να καταρρίπτει το ένα μηδενικό στο 500.

Ο τρόπος που θα συσταθεί η εταιρεία, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η δημιουργία καταστατικού, η ομορφιά του σπάνιου φυσικού ασβεστολιθικού βράχου, η παρότρυνση για συμμετοχή ακόμη και όσων δεν συμφωνούν, η νομική υπόσταση, η εξασφάλιση πόρων, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η ενημέρωση, η συμμετοχή του Δήμου κτλ ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση.

Αναφορά έγινε στην διεκδίκηση του πρόσφατα αναστηλωμένου ιστορικού κτιρίου ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ και την προστασία από το Δίκτυο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών & Νήσων Περιφέρειας Στερεάς (PARACTION) του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.

Από την πλευρά του Δήμου, δεν αντιπροσωπεύτηκε η πλειοψηφία. Δεν λάβαμε πρόσκληση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής. Να σημειωθει ότι ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού προχωρά στην σύσταση Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας, με τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΜ» και έδρα την Αιδηψό.

Η εκδήλωση έκλεισε με νέες εγγραφές μελών στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΕ.