Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 πμ στο Ξενοδοχείο ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ, στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων ΣΚΙΑΘΟΣ, θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή - σύσταση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, μετά την έγκριση του καταστατικού του από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που μετέχουν.

Το Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, με τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΜ», δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη και αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που εδρεύει στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. Ιδρυτικά μέλη του δικτύου είναι οι Δήμοι: Ιστιαίας - Αιδηψού, Λαμιέων, Δελφών, Τρικκαίων, Μακρακώμης, Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και Σοφάδων.


Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοποί του Δικτύου είναι:
Η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.
Η ανάδειξη και προβολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, των ιαματικών πηγών των Δήμων, κάθε μορφής υδροθεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας, καθώς και όλων των στοιχείων ιστορίας και πολιτισμού, που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές.
Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση των ιαματικών πηγών των Δήμων.
Η καθιέρωση, ανάδειξη και προβολή της διαφορετικότητας των ιαματικών πηγών των Δήμων, καθώς και η υποστήριξη και προώθηση κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού στις περιοχές των ιαματικών πηγών.
Η επιστημονική έρευαν, τεκμηρίωση κα αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θεραπευτικών ενδείξεων - αντενδείξεων των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντος.
Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.