Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Μετά τον κανονισμό λειτουργίας και την χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς Ιστιαίας (διαβάστε ΕΔΩ), το Τοπικό Συμβούλιο Ιστιαίας και ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού προχωρούν σε επανακαθορισμό θέσεων τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Ιστιαίας.

Πρόκειται για την κίτρινη διαγράμμιση (φωτογραφίες) που υποδεικνύει τον χώρο και τα όρια όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματα τους, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των πεζών και την απρόσκοπτη είσοδο στην πλατεία, καθώς και τον επαρκή χώρο για κάθε κατάστημα.

Αν και η διαγράμμιση ολοκληρώθηκε και δόθηκαν σχετικές οδηγίες στους επιχειρηματίες, πολλοί από αυτούς αδιαφόρησαν συνεχίζοντας τις μεταξύ τους “κόντρες” με αποτέλεσμα επιστολή του Δήμου προς τους επιχειρηματίες (Αρ. Πρωτ. 6920/15-6-2016) με θέμα: «επανακαθορισμός θέσεων τραπεζοκαθισμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πλατεία Ιστιαίας».

«Παρακαλούμε όπως εντός πέντε ημερών από την λήψη της παρούσας επιστολής, να προβείτε σε επανακαθορισμό των θέσεων τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων σας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο χωροθέτησης που σας επισυνάπτουμε και σύμφωνα με την διαγράμμιση που έχει γίνει έμπροσθεν των επιχειρήσεων σας» αναφέρει η επιστολή που υπογράφει η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου.

Η επιστολή του Δήμου κοινοποιήθηκε στους επιχειρηματίες την περασμένη εβδομάδα, συνοδευόμενη από τις σχετικές αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με συνημμένο το σχέδιο χωροθέτησης. Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και η άρνηση παραλαβής της επιστολής, με αποτέλεσμα την οριακή θυροκόλληση όπως προβλέπει η νομοθεσία. Τι θα ακολουθήσει αν οι επιχειρηματίες δεν συμμορφωθούν εντός της προθεσμίας κανείς δεν ξέρει, αν και ο νόμος είναι σαφής.

«Θα μπει τάξη στην πλατεία της πόλης, όπως και στην λαϊκή αγορά. Θα υπάρξει ισονομία μεταξύ των καταστημάτων, τέλος η ασυδοσία. Οι πολίτες θα μπορούν να διασχίζουν το πεζοδρόμιο, αυτή την στιγμή δεν μπορεί να περάσει μητέρα με το παιδικό καρότσι» τόνισε στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ιστιαίας κ. Αργύρης Φενερίδης.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει επιχειρηματίας που επί σειρά ετών δεν έχει καταβάλει στον Δήμο τα τέλη χρήσης χώρου της πλατείας…