Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΛΤΡΑ

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησε η Τοπική Κοινότητα Γιάλτρων σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στο καφέ «Κεντρικόν», παρουσία της Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αιδηψού Άννας Λουκατζίκου, του Προέδρου της Τ.Κ. Γιάλτρων Ιωάννη Μαραβέλη και των Τοπικών Συμβούλων Μαρίνας Ταφραλή και Χρήστου Μανώλη.

Η δημοτική και αγροτική οδοποιία, οι ελλείψεις στην καθαριότητα, τα προβλήματα του παραλιακού οικισμού Λουτρά (Μπάνια) Γιάλτρων και το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων που πολλές φορές ανέβαζαν τους τόνους της συζήτησης νοιώθοντας παραμελημένοι.

Για την δημοτική οδοποιία έγινε αναφορά σε τρία μικρά φθαρμένα κομμάτια του κεντρικού οδικού άξονα που χρειάζονται άμεσα ασφαλτόστρωση, κάτι που ο κ. Μαραβέλης έχει ενημερώσει και στο παρελθόν τον Δήμο. Όσο για την αγροτική οδοποιία, ο κ. Μαραβέλης ανάφερε που έχει συντηρηθεί περίπου το 1/4 αυτής, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να καθαριστεί και το υπόλοιπο τμήμα για να διευκολύνει τις αγροτικές εργασίες των κατοίκων.

Όσο αφορά την καθαριότητα των δύο οικισμών, η εναπόθεση μπαζών σε διάφορα σημεία που χρειάζονται απομάκρυνση, η έλλειψη κάδων απορριμμάτων και η μεταξύ τους απόσταση, ο καθαρισμός των δρόμων και η ανεπάρκεια προσωπικού, ήταν αυτά που απασχόλησαν την συζήτηση. Παράπονα έγιναν και για την μία καθαρίστρια που έχει αναλάβει την Τ.Κ. Λιχάδας και την Τ.Κ. Γιάλτρων, με αποτέλεσμα να απασχολείτε περισσότερο στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.

Εκτενή αναφορά έγινε και στον παραλιακό οικισμό Λουτρά (Μπάνια) Γιάλτρων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εν όψη της τουριστικής περιόδου. Προβλήματα όπως, η αποκατάσταση βλαβών στον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, οι σκάλες για την πρόσβαση των λουόμενων στην παραλία, η τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος και η πινακίδες σήμανσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την συζήτηση του μείζονος προβλήματος της ύδρευσης, που ταλανίζει για χρόνια τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, ζητώντας τα αυτονόητα. Με μπουκάλια - δείγματα θολού νερού στην αίθουσα οι κάτοικοι τόνισαν πως πρέπει να γίνει άμεσα καθαρισμός των δεξαμενών και χλωρίωση, αλλά και να προχωρήσει στην πράξη η μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ώστε όλοι να έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.

Η Αντιδήμαρχος αφουγκράστηκε τα προβλήματα του τόπου, αποδεχόμενη το αίτημα για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των δεξαμενών και εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης (όπου αυτό επιτρεπόταν μιας και μεγάλο κομμάτι του δικτύου αποτελείτε από αμιαντοσωλήνες).