Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΔΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Ιστιαίας - Αιδηψού της Νέας Δημοκρατίας στο νέο της γραφείο στην Ιστιαία, παρουσία του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας Πέτρου Ποδάρα έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου Αναστασίας Σίδερη.Μέτρια μεν ήταν η προσέλευση μελών, σύμφωνα και με την δήλωση της Προέδρου, αρκετή δε για να γεμίσει την μικρή αίθουσα της οδού Δημάρχου Αντωνίου 1, το πρώτο γραφείο που στεγάζει τοπική από τις συνολικά 8 τοπικές του νομού, εκτός της Χαλκίδας που συστεγάζεται με την νομαρχιακή.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν: H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελική Κούκουζα, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Τζάτζαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Σελίμης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιστιαίας Αργύρης Φενερίδης, ο σύνεδρος Ιωάννης Αναστασίου, πρώην αιρετοί και η Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας κ. Μαρία Χότζα ως νέος μέλος της Νέας Δημοκρατίας (σύμφωνα με αναφορά της κ. Σίδερη).

Από το Διοικητικό Συμβουλίου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιστιαίας - Αιδηψού το παρών έδωσαν, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Ουζούνογλου, ο Γραμματέας Οργανωτικού Γεώργιος Πέγκας, η Ταμίας Ιωάννα Καζάνα και τα μέλη Δαυίδ Ζουζουλής και Ιωάννης Γούδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις απαραίτητες συστάσεις από την κ. Αναστασία Σίδερη, τονίζοντας τις προσπάθειες και τις δυσκολίες στην σύσταση του γραφείου. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Πέτρο Ποδάρα αναφέροντας πως είχε καλεστεί και ο Βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγο απουσίας του στο εξωτερικό (Μόσχα).

Ο κ. Ποδάρας αφού αναφέρθηκε στα οργανωτικά, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα που θα φέρουμε στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Πρέπει να πιστέψουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι πως μπορούμε να φέρουμε πρώτο κόμμα την Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια και μετά να προσεγγίσουμε ψηφοφόρους. Τα οικονομικά του κόμματος δεν είναι καλά, δίνοντας την κατεύθυνση της οικονομικής ενίσχυσης με διαφάνεια, ζητώντας λίγα από πολλούς. Ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης λέει “η πολιτική από κάτω προς τα πάνω” δηλαδή ακούμε την βάση και οι τοπικές συμμετέχουν. Το γραφείο πρέπει να παραμένει ανοικτό κάποιες ώρες. Σε κάποια άλλη συνεδρίαση μπορεί να γίνει καταγραφή τοπικών θεμάτων τα όποια σαν νομαρχιακή θα τα “τρέξουμε” σε συνεργασία με τους Βουλευτές. Έχουμε συζητήσει με την Πρόεδρο να γίνουν κάποιες στοχευμένες εκδηλώσεις με την υπογραφή μας και την συμμετοχή τομεαρχών. Είναι εύκολο να χτυπάμε τον εχθρό (ΣΥΡΙΖΑ), το δύσκολο είναι να πούμε τι θα κάνουμε εμείς και γιατί είμαστε καλύτεροι. Θέλουν προσοχή τα τραύματα που άφησαν οι δημοτικές εκλογές, στην Εύβοια δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος. Ότι έγινε έγινε, οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι μακριά, έξω από την δική μας θητεία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι ζυμώσεις δεν θα ξεκινήσουν ποιο πριν. Προσανατολισμός μας είναι οι εθνικές εκλογές, ας αφήσουμε στην άκρη προσωπικές πικρίες.»

Η αναφορά του κ. Ποδάρα για μη εκλογή νεοδημοκραστών δημάρχων στο νομό, προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου Τ.Κ. Ιστιαίας Αργύρη Φενερίδη ρωτώντας «η δήμαρχος μας Λίνα Ευσταθίου τι είναι; Δεν είναι δεξιά;». «Δεν υπήρξε επίσημο χρίσμα και δεν εκλέχτηκε εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε.

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, με απόψεις για τα οργανωτικά και τα εσωκομματικά θέματα της παράταξης. Δείτε πλάνα στο βίντεο…

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, αποκλειστικές δηλώσεις για το συνεργαζόμενο ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας Πέτρος Ποδάρας και η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιστιαίας - Αιδηψού Αναστασία Σίδερη.