Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το θέμα των προσλήψεων ναυαγοσωστών σε οργανωμένες παραλίες του Δήμου και οι πρόσφατοι πνιγμοί στην Αιδηψό, ήρθαν προς συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου, έπειτα από αίτημα του  Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Καταλυμάτων - Στούντιο Β. Εύβοιας που ζητούσε κατεπείγουσα ειδική συνεδρίαση (διαβάστε ΕΔΩ).Η Πρόεδρος του συλλόγου κα. Όλγα Βογιατζή ανάφερε στο σώμα την επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των ναυαγοσωστών που προβλέπονται, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα πνιγμού. Επίσης τόνισε πως ο ναυαγοσώστης πρέπει να βρίσκεται στην θέση του καθημερινά τηρώντας το ωράριο, κάτι που δεν ισχύει στην πράξη. Παράλληλα έκανε λόγο πως οι ώρες του ναυαγοσώστη 9:00-16:00 δεν επαρκούν και θα πρέπει να καλυφθούν και οι υπόλοιπες που ο κόσμος είναι στην θάλασσα.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σελίμης, ο οποίος ανάφερε πως από 13 Ιουλίου έχουν προσληφθεί και τοποθετηθεί 3 ναυαγοσώστες που θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους. Επίσης εκκρεμεί μία ακόμη θέση, από τις 4 θέσεις ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες πλαζ  του Δήμου που ορίζει το Λιμεναρχείο.

Η κα. Όλγα Βογιατζή κατά την τοποθέτηση της ενημέρωσε πως σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΙΑ αγοραστήκαν κουτιά πρώτων βοηθειών που θα εγκατασταθούν σε 13 σημεία, σε Ήλια και Λουτρά Αιδηψού. Επίσης ανάφερε πως μέλη του συλλόγου θα προσφέρουν πρώτες βοήθειες.

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. Δείτε το βίντεο…