Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Την Εύβοια επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του κόμματος  μετά το  κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας κ. Γιώργο Ακριώτη, κα Ζωή ΛΙβανίου, κ. Αναστάσιο (Τάσο) Πρατσόλη, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Κώστα Παππά, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και Τοπικών Οργανώσεων, συμμετείχε σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, στο Δήμο Χαλκιδας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοιας  και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Στη διάρκεια των επισκέψεων, παρουσιάστηκαν στον Υπουργό  τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Κοινή παραδοχή υπήρξε ότι η αποβιομηχάνιση, η αύξηση της ανεργίας αλλά και η έλλειψη ρευστότητας έχουν επιβαρύνει το κλίμα. Ο κ. Βερναρδάκης επεσήμανε ότι το στοίχημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας θα κερδηθεί μέσα από την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόνισε δε ότι για την περιοχή μας ειδικότερα η ανάπτυξη θα έρθει  με  ενίσχυση του τουρισμού με δεδομένο ότι υπάρχουν πλήθος μνημείων πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Ο θερμαλισμός επίσης είναι ανεκτίμητο συγκριτικό πλεονέκτημα της Βορείου Ευβοίας.

Αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο Δήμο Χαλκίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοιας και της κάλυψής τους μέσω της κινητικότητας των δημόσιων υπαλλήλων, της προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της μείωσης της γραφειοκρατίας των δημόσιων υπηρεσιών. Ειδική αναφορά υπήρξε  για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα  και στις Ροβιές.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, οργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Βερναρδάκη στο ξενοδοχείο Παλίρροια, στην οποία παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε.  Αποστόλου.

Στην ομιλία του ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυβερνητικής Πολιτικής μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ανέλυσε τις θέσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τέλος επικεντρώθηκε σε θέματα της αρμοδιότητάς του με έμφαση στο επικείμενο νομοσχέδιο περί κινητικότητας το οποίο αναμένεται να αντιμετωπίσει χρονίζουσες αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης, μαζί με τους ήδη ψηφισμένους νόμους της αξιολόγησης, της στελέχωσης, του ενιαίου μισθολογίου κλπ.  Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και έκλεισε, τονίζοντας ότι μετά τη σειρά επαφών που είχε, γνώρισε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της επίλυσής τους.